Şimdi durup dururken bu da nesi ne turu bu demeyin,

İzmir ulaşımının bel kemiği olan ESHOT genel müdürlüğüne bağlı otobüslerimizi bilmeyen yoktur uzak yakın demeden her yere ulaşımı sağlamak için arı kovanı gibi çalışırlar geçtiğimiz günlerde bir müjdeli haberle 23 Ocak pazartesi günü itibarı ile üç yeni hat daha hizmete sokularak ulaşım kervanına katıldı

1-909 No’lu Zeytin alanı-F.Altay aktarma merkezi

2-675 Seferihisar-F.Altay aktarma merkezi

3-684 Urla-F.Altay aktarma merkezi hatları hizmete girdi.

Yeni olan bu hatlardan ikisi yani i Ekspres hatlar 675 Seferihisar-F.Altay ile 684 Urla-F.Altay Ekspres hat olarak çalışacaklar.

Mevcut çalışan 984 sayılı Urla-F.Altay otobüsleri Zeytin alanı meydan ve Z.Alan Kreş duraklarına girmeyecek çünkü

Artık 909 No’lu Zeytinalanı-Fahrettin Altay aktarma merkezi otobüsleri çalışmaya başladı yolcular ona binecekler.

Kısacası ESHOT çalışma filosuna üç yeni hat daha eklenerek çalışmaya başladı bunlardan ikisi Ekspres olarak çalışacaklar.

1 Mart 2019 dan bu yana Eshot bünyesinde 60 yeni hat daha açılmış ve 457 yeni otobüs daha kent içindeki ulaşım kervanına katılmış oluyor anlamına gelen bu ulaşım ağına son eklenen otobüslerle kent içi ulaşımdaki rahatlamanın sağlanabileceği de belirtiliyor.

İzmir’de Kent genelinde çalışmakta olan toplamda 380 hatta 1300 otobüsle yolcu taşınması yapılıyor ve bu anlamda bir günde tam 280 bin kilometrelik yol kat edilmiş oluyor bu rakamlar ise bizlere gösteriyor ki, ESHOT’a bağlı olan otobüslerle kent içindeki yolcu taşımacılığı sayesinde her gün “ Dünyanın çevresini tam 7 defa”  dolaşmış oluyoruz anlamına geliyor,

Uzaktan anlaşılmaz ama işin boyutlarına bakılırsa pek öyle küçümsenecek rakamlar değil bu bence..

Kent taşımacılığında emek veren çalışıp çabalayan bütün her kese teşekkürler….