Bu yıl Katar’da oynanan Dünya Kupası maçları final maçı ile sona erdi ve dünya kupası Arantin’inoldu.

Arjantin’de kupa maçının kazanılması ile yapılacak kutlamalara her kesin katılması için genel tatil ilan edildi ve coşkularla halen meydanlara sığmayan kalabalıklarla kutlanıyor.

Kupa Final maçı ve yapılan kupa törenine gitmeyen Arjantin devlet başkanı Fernandez ”Ülkemde çok fazla ekonomik sıkıntılarımız yaşanırken,ekonomik durum iyi değil gereksiz masraf yapmamak adına Katar’a gitmeyeceğim,maçları da evimdeki televizyondan izleyeceğim” demiştir ülkesi için kendi zevklerinden feragat ederek halkından olumlu bir yaklaşım görmüştür.

Bildiğiniz gibi Arjantin-Fransa final maçı penaltılarla geldi ve 120 dakikalık maçta 6 gol oldu ve kupayı Arjantin aldı,gollerin ise Katar sermayeli olarak bilinen PSG li futbolcudan 2 gol geldi,oynanan maçta L.Messi 2 gol, Mbabbe ise 3 gol attı Katar bu anlamda istediğini almış oldu,maçın finalinde ise durum atılan penaltılarla belli oldu ve dünya kupasının sahibi Arjantin oldu.

Finalde ise L.Messi’nin tüm şovlarını dünyada görmeyen kalmadı bunlara girmeyeceğim zira herkesin malumu.

Katar’da oynanan Dünya Kupasında oynamak için sporcularımızla katılamadık ama,oradaki güvenliği sağlamak adına ülkemizden polislerimiz,askerlerimiz, ÖHP vs.her türde güvenliği sağlayacak güvenlik güçlerimiz oraya gittiler ve oradaki güvenliğin sağlanmasında en hassas bir şekilde görevlerini yaparak oradaki huzuru sağladılar bence asıl kupa verilmesi gereken onlardır asıl takdiri onlar almalıdırlar,aylar öncesinden oralara giderek aslında en önemli görevi yaptılar bence.

Kupanın finalinde TC-CAN isimli Cumhurbaşkanlığına ait uçakla çok kalabalık kadroyla oraya giden devlet yetkililerimiz de oradaki törene katıldılar…