Yıllar evvel o zamanki İzmir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur döneminde Çeşmealtı’ndan İzmir’e direk giden ve yolcu taşıyan belediye otobüsleri vardı. Yıllarca yolcu taşıması yapılırdı ama ne olduysa oldu bir de bakıldı ki artık İzmir’e çalışan direk belediye otobüsleri yok çalıştırılmıyor.. İzmir’ e gidecek olanlar, 9 Eylül Hastanesi’ne gidecek olanlar, okullarına gidecek olan öğrenciler, işe gidecek bütün insanlar artık otobüse binebilmek için mecburen Çeşmealtı’ndan Urla’ya giderek aktarma yapmak zorundalar, saatlerine yetişebilme koşusu yapıyorlar.

Çeşmealtı’nda yaşayan insanların hepsi de İzmir’e direk sefer yapacak belediye otobüsünün çalıştırılmasını istiyorlar, İzmir’e gitmek için indi bindilerle uğraşmadan direkt gidebilmek istiyorlar. Öte yandan 984 no lu otobüslerin zaten Urla’daki yolcusu bile fazla iken bir de aktarmayla gelen Çeşmealtı’nın yolcularının binecek oluşu otobüslerdeki kalabalıkları daha da arttırıyor, hem yolcular sıkıntı çekiyorlar, aktarma koşturmaları ile ancak otobüslere binebiliyorlar hem de zaman kaybı yaşıyorlar.

Toplu taşımacılık belediyelerin asli görevleri içindedir ve amme hizmetidir, zarar dahi etse bu görevi yerine getirmelidir ancak bu Çeşmealtı’ndan İzmir’e gidecek yolcular için unutulmuş gibi görünüyor.

Eski yıllarda İzmir’e giden otobüsleri varken kaldırıldı. Yıllarca hizmet veren Çeşmealtı karakolu kaldırıldı, ilerleme kaydederek daha yeni hizmetler sunulacağına eski hizmetleri bile iptal eden zihniyete ne demeli bilmem.

Çeşmealtı oldukça kalabalık bir yer ayrıca yazlık evine gelenlerle yaz döneminde günübirlik gezmeye gelenler oldukça fazladır, kış döneminin hafta sonlarında bile buraya oldukça yoğun kalabalıklar geldiği halde nedense buralara hizmet vermek için cimri davranılıyor, koskoca Çeşmealtı’nda yıllardır tek 1 tane belediyenin sokak süpürgecisi var, hangi yere yetişsin? İlgili ilgisizler “şuraya 2-3 kişi daha verelim de temizlik çalışmaları daha çok rahatlar” diye neden düşünmezler anlamak mümkün değil.