Babam 28 Mayıs 2023 Pazar günü seçimlerin yapıldığı akşamüstü rahatsızlandı, “karanlık günler sizi bekliyor kızım” dedi bana. Gözlerindeki hüznü asla unutamam. Birden yeşil gözleri buğulandı, bakışları değişti sarardı, üzüntüyle gözlemledim babamı. Nefes alıp verişi hızlandı ’kızım ben iyi değilim’ dedi ilk kez bana. O zaman içimden eyvah dedim, çünkü babam yaşamı boyunca hep iyiyiz kızım siz iyi olunca biz de iyiyiz derdi. O zaman anladım bir şeylerin ters gittiğini ve korkuyla beklediğim zamanların geldiğini. Kızlar ayrı bir düşkündür babalarına, küçüklüğümden beri dualarımda ‘Allah’ım babama bir şey olmasın yaşayamam’ derdim.

Bir sürü tetkik ve tahliller sonucunda zatürre olduğunu öğrendik. Sonuçta geçebilir bir hastalıktı. Ve tedaviye başladık, iyiye gidiyordu derken iki hafta sonunda babamın oksijeni düşmüş yoğun bakıma kaldırıldı, sürekli ‘Allah’ım ne yaşıyoruz biz?’ diyordum. Ve yardım et’ diyordum,16 gün hiç ümidimi kaybetmedim, ona hep güç verdim, her gün konuştum onunla… Ama birden Bayram sabahı 28 Haziran’da kötü haber geldi, güçlü babamızı kaybettik. Dünya başıma yıkıldı, babam hiç ölmeyecekmiş gibiydi ama artık yoktu, böyle bir acının tarifi yok anlatılamaz. İçimdeki acı ömür boyu benimle olacak biliyorum, bir kolum kırık, kanadım kırık değişik bir duygu... Kendine yakışanı yaptı güçlü gitti benim babam. Babama çok benzediğim için ‘sen güçlü babanın güçlü kızısın’ dendikçe daha çok güçlendim. Şimdi babam olsaydı böyle yapardı dedim hep. Allah’ım sabrını veriyormuş... Şu an yazarken babamın çok sevdiği Limantepe’de onun oturduğu yerdeyim, her zaman yanımızda olacağını biliyorum… Onun değerlerine sahip çıkacağımı bildiğinden kitaplarını bana emanet etti, uygun olduğum bir zamanda babam için imza günü düzenleyeceğim, sözümde duracağım canım babam. Öyle güzel anılar ve değerler bıraktı ki her zaman gurur duydum onunla. Böyle bir babanın kızı olduğum için çok şanslıyım. Sağlığında yaptığım iyikilerim çok, keşkelerim hiç olmadı ne mutlu bana, içim vicdanım çok rahat. Seni çok seviyoruz canım babam, huzur içinde ışıklarda uyu, cennet mekânın olsun... Elbet bir gün buluşacağız.

 

Tüm dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum bu acı günümüzde yanımızda olup, bizi yalnız bırakmadığınız için... İyi ki varsınız dostlarım.
 

Ağlasam gözyaşlarımı öper misin baba?

Beni yokluğunla savaştırma babam, kaybederim.

Ve ben seni o kadar çok özlüyorum ki artık ağlamayacak kadar çok.