Son yıllarda ülkemizde öfke patlamalarını çok fazla görür olduk. En ufak bir tartışma büyüdükçe büyüyor, silahı olanlar silâhlarını çekip insanları göz göre öldürüyorlar. Yıllardır kaç olay, kaç vaka saymakla bitmez.

Önüne gelenin elinde silah kafasına göre atıyor, sıkıyor nasılsa höt diyen yok, garibim polis uğraşsın kamera kaydı kuyduydu, iğneyle adeta kuyu kazarcasına arasın, tarasın silahlı magandaları bulsun adalete teslim etsin. Nasılsa salıverecekler diyen magandalığın dozunu arttırdıkça arttırıyor, bir de bakıyor ki ohh ön kapıdan giren arka kapıdan salınıveriyor. Nasılsa denetimli serbestlikle salınıyor ondan sonra suç kaydı rakamlarına bakanın gözleri faltaşı gibi oluyor. Eh hâl böyle olunca suç işlemekten korkar mı bunun gibiler, silahı olmayan ise ya kapıyor levyeyi eline ya da beyzbol sopasını kapan dalıyor kavganın içine vur da vur ondan sonra, meydan kavgalarının bini bir para polis garibim koştursun yakalıcam diye günlerce ter döküp mesai harcasın netice yine aynı. Bakıyorsun salıverilmiş magandalar yine çayıra bu durumdan millete artık gına geldi. Gerekli yasalar mı düzenlenecek, ne yapılacaksa yapılsın, suçların cezaları ağırlaştırılsın, denetimli serbestlik olayı kaldırılsın bu konuda biraz ”Millete kulak verilsin” zira millet artık yaka silkiyor… 

Ülkemizde beyzbol maçları hiç olmaz lig fikstüründe de adı hiç geçmez ama nedense ülkemizde en yüksek rakamlarda beyzbol sopası vardır. Her yerde satılır ama bakıyor görüyoruz ki alınan bu sopalar beyzbol oynamak için değildir, her zaman meydan kavgalarının birinci derece silâhıdır. Ruhsat gereği yok, şartı şurtu yok koy sopayı zulaya kavgalar başladı mı başla (kavgaya) maça kim kime denk getirirse kolunu bacağını kafasını kırarsa artık şans işi. Zira “gücü gücüne yetene” misali başlar beyzbol maçları meydanlarda ve ara sokaklarda.

Beyzbol sopasının bu kadar rağbet görüşü spor tutkusundan değildir, kafa göz patlatmaya yarar, en ufak bir hırlaşmada başlar maçların en şiddetlisi. Sağlamdır öyle hemen kırılıvermez de o anlamda eline alan kavgadaki yerini alır başlar şiddet maçına, onun içindir ki satış rakamları oldukça yüksek seyreder, hiç yapılmayan bir sporun aparatıdır onu cazip kılıp yüzbinlerce sattıran da kavgaların en fazla kullanılanıdır.

Bu kadar silahı kullananların unuttuğu tek bir şey var ki o da Allah’ın (cc) sopası, eğer onu bilselerdi zaten kimseler şiddete insanlara zulmetmeye yönelmezlerdi…   

Hani bazı indirimlerde Patron çıldırdı sloganıyla satışlar körüklenir ya aynen onun gibi şimdilerde bu tersine döndü ve fiyatlar çıldırdı, enflasyon azdı sloganı tam da cuk oturur cinsten bir hızla çıktıkça çıkıyor. Milletin gözleri fiyat etiketlerini takip ederken adeta şaşı gibi oldu yetişemiyor, afallayıp bakıyor sadece insanlar bakıyor ama alamıyor her geçen gün etiketler artıyor zamlar adeta çıldırmış gibi başıboş artıyor.

Patron çıldırdı tabiri indirimler için kullanılırdı, şimdilerde her gün gelen fahiş zamlara kullanılır oldu, devir tersine döndü yani.

Hangisini yazsak hepsi de ateş pahası bugün aldığını ertesi gün aynı fiyattan alamıyor yaşı kurusu, sütü peyniri eti tavuğu yumurtası yani neye bakarsan ateş pahası hepside.