Anne ve çocuğun ilişkisi sadece psikolojik bir boyut taşımaz. Aksine bu ilişkinin organik bir boyutu da vardır. Nitekim anne ile çocuk tam 9 ay aynı bedeni paylaşır. Doğum ile birlikte annenin vücudunda annelik hormonu ortaya çıkar. Tüm bunlar anne ile çocuğu arasındaki sarsılmaz bağı tesis eder.

Anneler, dünyaya gelmesi için bunca emek verdikleri çocukları için ellerinden gelen her şeyi yapar. Çünkü anne olan bir kadında, annelik güdüsü en yüksek seviyededir. Bu sadece insanlarda değil bütün canlılarda böyledir. Bir kedinin doğumdan sonra nasıl evlatlarını koruduğunu kolladığını hiç gördünüz mü? Büyüyünceye kadar onlara süt verdiğini, kendi yemeyip yedirdiğini görmek beni öyle duygulandırdı ki işte Anne dedim görünce.. Kedi, köpek, kuş tüm canlılarda var bu güzel ve özel duygu…

Annelik o kadar kutsal ki ömür boyu sürüyor… Karşılık beklemez hiç bir anne sadece sever, sevginin gücünü de evladından alır… Anne Ve evlat ilişkisi koparılamayan tek bağdır.

Hayatımızı aydınlatan, neşe ve güzellik katan annelerimize sevgimizden daha kıymetli bir hediye vermemiz pek mümkün değil. Bir anne için dünyanın en kıymetli varlığı evladıdır ve bu yüzden onu mutlu etmek için verebileceğimiz en değerli hediye de ona olan sevgimizdir.

Benim kıymetli annem,

Sana olan sevgimi daha güzel anlatabilmek için yazıyorum. Seni ne kadar da çok sevdiğimi ifade edecek kelimeleri seçmek ise gerçekten çok zor. Varlığımın sebebisin sen ve olmazsa olmazımsın. Neşem, mutluluğum, başarım, hayatım, her şeyim… Yetmedi işte yine kelimeler. Çok daha fazla kelimenin karşılığısın sen. Ne büyük emeğin var üzerimde. Ömrümü sersem ayaklarına yetmez. Biricik annecim, varlığınla içimi ısıtıyor, bana yaşam gücü veriyorsun. Her başarım senin sayende… Ellerimi tuttuğunda başaramayacağım hiçbir iş yokmuş, kazanamayacağım hiçbir şey yokmuş gibi hissediyorum. Ne zaman kendimi cesaretsiz hissetsem koşarım kollarına. Sen bilirsin zaten bunu. Ben senden güç alırım annecim. Anneler günü demek sen demek. Anne demek sen demek… Melek demek sen demek annem… Anneler günün kutlu olsun meleğim!”

Sevindiğimde gülen, üzüldüğümde benden çok üzülen, hayatı boyunca hep mutlu günlerimi gözleyen, tüm karanlıklarıma ışık saçan annem… Senin evladın olduğum için dünyanın en şanslı insanı sayıyorum kendimi, senin varlığını hissettikçe dünyanın en güçlü insanı sanıyorum kendimi. Her zaman seni yanımda ve yakınımda istiyorum. Seni çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun iyilik meleğim. Allah seni yanımdan ayırmasın...

SEVGİLİ OKURLARIM ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN