ABD’nin Yunanistan’da, Ege adalarında, Dedeağaç’ta üsler kurması, ağır silahlar, tank ve füzelerle donatması hiç hayra alamet değil. Bunu defalarca yazdım anlatmaya çalıştım, açıkçası ülkemizi dört bir taraftan kuşatma altına almış görünüyor. Etrafımız ağır silahlarla askeri üslerle kuşatılmış vaziyettedir.

NATO üyesiyiz ama hep bize haince yaklaşıyorlar. Sadece menfaatlerine göre askerlerimizin NATO adına çalışmalarda kullanmaları dışında NATO bize farklı yaklaşıyor, iyi niyetimizi hep istismar ediyorlar. ABD ve hain diğer ülkelerin hepsi ülkemizi NATO ittifakından çıkarıp, alenen saldırmayı mı planlıyorlar. Zira ittifak üyesi kaldığımız sürece saldıramayacakları için Yunanistan’ı kışkırtıyorlar arkadaki ülkeler ise sinsice bekliyorlar.

Yunan’a her türlü askeri tacizleri yaptırıp, hava ve deniz alanlarımızı ihlal ediyorlar, bilinçli ve haince yapılan bütün bunları ülkemiz bıkıp NATO’dan çıksın istiyorlar ki o zaman rahatça saldırabilsinler diye. Yaptıkları çok açık ve belli ama ülkemiz onların tuzağına düşmüyor, diplomatik yaklaşıyor daima her platformda diplomasi dilini kullanmayı ulusal düzeyde haklarını aramaya çabalıyor ama nerde karşısında NATO adı altında hainler ve düşmanlıklar ittifakı var işlerine gelmediği için kasıtlı olarak duymuyorlar.  

Ege Ordu Komutanlığı (Ege Ordusu) 1960’lı yıllarda, Yunanistan’da Cunta dönemi varken ve Kıbrıs gerilimi en üst seviyedeyken Yunanlılar ege adalarını silahlandırmaya başladıklarında 20 Temmuz 1975 yılında NATO’dan bağımsız olarak kuruldu ve karargâhı İzmir Narlıdere’dedir. Ege Ordu Komutanlığı bünyesindeki aktif 130 binden fazla personel bulunmaktadır, olağanüstü dönemlerde bu potansiyel daha da arttırılabilir. Ordu bilgilerinin ve mevcut silah stoklarının güncellemesini de NATO’ya bildirmek zorunda olmayan Ege ordumuz onların gözünü çok fazla korkutuyor olmalı ki lâğvedilmesini istiyorlar. Hainliklerine bakar mısınız!.. Ege Ordumuzu görüp Yunanistan’ın ABD’nin yaptıklarını, Trakya birliklerine, adalardaki silahlandırmalara hiç laf etmeyip görmezden gelmeleri çok manidar değil mi? Bir de bunu Almanya’ya söyletip arkadan ellerini ovuşturmalarını ülkemiz anlamaz mı sanıyorlar acaba?... Ege Ordu Komutanlığı kurulduğu zaman ona destek amaçlı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı da kurulmuştur, her türlü silah, personel, mali ve her konudaki desteklerini ordumuza vermektedir.

S-400 leri aldığımızda kıyamet koparan ABD G. Kıbrıs Rum kesiminde kullanılana ses etmiyor, diğer ülkeleri almasına da ses etmeyip sadece bizim ülkemize ambargolar, yaptırımlar uyguluyor Neden?..

Kurtuluş savaşında yedikleri ağır darbenin kuyruk acıları hepsinde hala var ve hepsinin de gözleri ülkemizde.

Kısacası dost ülke diye bir şey yoktur sadece ülkelerin birbirleri ile çıkar ve ticari ilişkileri olabilir gerisi hepsi ülkelere işgal ve değerlerine çökmek amaçlıdır. Emperyalist ülkelerin yolu ayni NATO ittifakını da kendi çıkarları için kullanıyorlar teröristleri bile müttefikleri yapıp dünyanın altını üstüne getirmeye devam ediyorlar.