CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, Kurban Bayramı münasebetiyle Urla’da bu sene protokol bayramlaşma törenini düzenlenmemesini, 30 Haziran Atatürk’ün Urla’ya gelişinin 97. Yıldönümü törenlerine AK Parti ve MHP ilçe yöneticilerinin katılmamasını, anıta çelenk koymamasını ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama programının 3 Temmuz’da düzenleneceği yönündeki bilgilendirmeyi eleştirerek ilgililerine nedenini sordu.

Kurban bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, “bugün 30 Haziran, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’mıza gelişinin 97. Yıldönümü.  

Şimdi Urla halkı adına sormak istediğim 3 soru var:

Birincisi, kaymakamlığın her dini bayramda düzenlediği bayramlaşma töreni bu yıl neden düzenlenmemiştir? Devlet yönetimi bir kişinin keyfiyetine bağlı mıdır?

İkincisi, 30 Haziran Atatürk’ün Urla’ya gelişinin yıldönümünde AKP ve MHP resmi törene neden katılmamış ve çelenk koymamıştır?

Üçüncüsü, Milli bayramın tarihini değiştirmek mümkün müdür? 23 Nisan’ı 25 Nisan’da, 29 Ekim’i, 30 Ekim’de kutlayabilir miyiz? Biz bu yıl 1 Temmuz Kabotaj bayramını neden 3 Temmuz’da kutluyoruz?

Tüm bu sorularıma Urla Halkı adına muhataplarımdan cevap bekliyorum. İyi Bayramlar dilerim” dedi.