CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli Urlalılar,

2024’ün ilk mesai gününde Yapmış olduğumu çağrımıza kayıtsız kalmadınız geldiniz, hepinizin ayaklarına sağlık.

Bizler yeni yıla girmenin sevincini umudunu taşırken bu belediyenin içinde birileri 2024’ün ilk icraatı olarak bir kiralama işine girişmişler.

4.5 yıldır yaşadığımı kayyum düzeniyle son 3 ayımız kaldı. 3 ay daha sabredip sonra belediyeyi gerçek sahibine halka, hep birlikte kavuşturacağız.

Urla 2. Kayyum döneminde, Atatürk mahallesinde, urla halkına ait olan 33dönümlük arazi, bazı müteahhit firmalara Urla Park Projesi adı altında hangi ruhsatlar karşılığı verildi biliyoruz.

Şimdi 3. Kayyum dönemimde 3 aylık süreyi fırsat bilenler, batan geminin malları bunlar düşüncesi ile giderayak Urla’mızın 10 yıllık geleceğine ipotek koymaya çalışıyorlar.

Sayın Gözlet,

Siz seçilmiş değil atanmışsınız ve Urla’mızın iradesini yansıtmıyorsunuz. Bu kararı siz değil, 3 ay sonra seçimle gelecek belediye başkanı ve meclis üyeleri vermelidir. Yani karar merci güzel Urla’mın güzel insanlarındadır.

02.01.2024 tarihli meclis gündeminin 22. Gündem maddesinin ivedilikle gündemden düşürülmesini tüm Urlalılar olarak talep ediyorum.

Bu konuda Urlalıları tatmin edecek gerekli açıklama yapılmadan da belediyenin önünden ayrılmayacağımı tüm kamuoyuna bildiririm.

Urla halkı Urla’yı korumaya kararlıdır ve koruyacaktır!

saygılar…”