Uyar basın açıklamasında “Koca bir yılı geride bırakıyoruz. Ülke olarak zorlu süreçlerin içindeyken canımızı yakan kara bir haberle hepimiz sarsıldık. Pençe Kilit Harekât bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit verdik. Aziz Şehitlerimizin ocağına, milletimizin yüreğine ateş düştü. Yeni yıla günler kala hiç birimizin tadı kalmadı.

Siz hiç kalbinizi, canınızı, çocukluğunuzu sırtınızda taşıdınız mı?

Sıvasız evlerin yiğit çocukları sevdiklerinin omuzları üzerinde toprağa verildi. Geride babasının cenazesinde hiç bir şeye anlam veremeyen bakışlarıyla gezinen evlatlar, gözleri yaşlı eşler, ayakta güçlükle durabilen anne babalar, kardeşler kaldı. Hikâyeler yarım kaldı. Hikâyelerin kahramanları ise sonsuza dek sevdiklerinin anılarında, fotoğraflarında yaşatılıp, anlatılmak üzere son yolculuklarına uğurlandı.

Türk Milleti tarih boyunca dünyanın en iyi askeri gücüne sahip olmuştur. Milletimizin bugüne kadar varlığını devam ettirmiş olması; seçkin nitelik ve yeteneklerle sahip olduğu, ordu- millet kavramı içinde yaşadığı, hürriyet ve bağımsızlığına son derece düşkün, savaşçı nitelikleri üstün bir toplum olduğu içindir. Toplumsal yapısı böylesine askeri ruha dayanan bir ülkenin 2 gün içinde 12 askerini şehit vermesi herkesi endişeye sürüklemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak askerlerimizin güvenliği için Milli Savunma Bakanlığı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bilgilendirmesi gerekliliğini dile getirmiş olsak da bu İHTİYACIMIZ ne yazık ki karşılanmamıştır. Suudi Arabistan Kralı için bile milli yas ilan edenler 3 günlük yası şehitlerimiz için çok görmüşlerdir.

Ana muhalefet partisi olarak bunları talep etmemizdeki tek amacımız, bir daha hiçbir eve ateş düşmemesi içindir. Askerlerimizi tehlikeye sokacak bir güvenlik zafiyetinin olup olmadığını öğrenmek hepimizin hakkıdır. Biz sorumluluğumuzu yerine getirip, Şehitlerimizi rakamlara indirgeyenlere, cenazeleri siyasi amaçlarına alet edip şova dönüştürenlere, siyasi militanlarıyla provokasyona girişenlere sorulması gerekenleri sormaya devam edeceğiz.

Genel Başkanımız Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi,

Hain terör saldırılarına, gencecik vatan evlatlarının toprağa düşmesine ARTIK YETER diyoruz.

Şehadete gülerek giden yiğitler var bu memlekette. O soğuğa rağmen içimizi ısıtan tebessümleriyle göçüp gittiler ŞEHADET yolunda. Rabbim ruhlarını şâd eylesin. Hain kalleş terör örgütü pkk, dış destekçileri ve iç işbirlikçileri kahrolsun.

Hakkınızı helal edin kahraman askerlerimiz.

Bu vatan size minnettar” ifadelerine yer verdi.