Temel eğitimini tamamladıktan sonra 1985 yılında kamuda göreve başladı.

Memleketin farklı şehirlerinde görev yapma imkânı oldu. Bir taraftan da Üniversite eğitimimi tamamlamıştır.

Kamu Sektöründe memuriyete nokta koyduktan sonra 2005 yılında CHP ye üye kaydını yaptırdı. Artık doğuştan ve gönülden bağlı olduğu partiye hizmet etme zamanı gelmişti.

2009 Yılında yapılan yerel seçimlerde Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Ö. Mustafa İNCE’nin Seçim Koordinasyonunu yönetti. 2009 Yerel Seçim sonrası aynı yıl yapılan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlık Seçimlerinde yönetim kuruluna seçildi, yönetim kurulu görev dağılımında “Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı” olarak görev yaptı.

2010 Yılında İlçe Başkanlık Seçiminde tekrar CHP İlçe Yönetimine seçildi. İlçe Sekreterliği ve Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2010 Yılının son ayında Güzelbahçe’nin nüfus artışından dolayı bir başkan yardımcısı memur kadrosu bakanlık tarafından verilmesinden dolayı partideki görevinden ayrılarak Güzelbahçe Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı.

2010 yılından bugüne kadar Güzelbahçe Belediye Başkanlığı Yardımcılığı görevinde; İmar Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Fen İşler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Belediyeye ait şantiye birimi kendisine bağlı olarak görev yapmıştır.

Görev süresince hakkında yapılan asılsız şikâyetlerden dolayı yapılan incelemeler ve soruşturmalar takipsizlik veya beraat ile sonuçlanmıştır.

2014 ve 2019 yılları arasında Yerle Seçimler Urla Belediye Başkanlık Seçimlerinde de görev alan Günay, seçim çalışmalarında da bulunmuştur.

2017 yılında Anayasa Referandumunda “Dostluk Grubu” ile Manisa'nın tüm ilçelerinde Manisa İl Örgütü ile beraber, Uşak'ta, Banaz'da İl Yönetimi ve Uşak Milletvekili ile beraber, Aydın’ın da Kuyucak ve Beypazarı ilçelerinde de Aydın il örgütüyle beraber çalışmalarda bulundu. Soma faciasının kurtarma çalışmalarına ve dava duruşmalarını takip edip katıldı. Taksim'de ve İzmir'de “Gezi Eylemlerine” katıldı ve bu nedenle soruşturma geçirdi. 2017 yılında yapılan “Adalet Yürüyüşü”nde İzmir den kalabalık bir ekiple katılım sağladı.

6 Şubat’ta yaşanan ve ülkemizce kenetlendiğimiz Deprem Felaketinin yaralarını sarmak için Felaketin hemen akabinde Malatya Yeşilyurt ilçesinde Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlıkları ile koordineli bir şekilde “Güzelbahçe Konteyner Kent” oluşumunu sağlayıp, düzenli olarak 3 öğün, ramazan süresince sahur ve iftar olmak üzere halkın beslenme ihtiyacını karşılamış olup, halkın özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere özellikle kadınlar ve çocukların faydalanacağı “Sosyal Market” kurulmasını sağlamıştır. Katılımcı tüm belediyeler Güzelbahçe Konteyner Kent içerisinde yer almıştır.

2023 CHP İl Kongrelerinde partide DEĞİŞİM gerektiğini savunup, bunun için çaba gösterdi. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, İstanbul İl Kongrelerine katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayında da Değişim Ekibinde aktif görev almıştır.

13 yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde edindiği bilgi birikimi ve tecrübelerini Urla için hazırlamış olduğu projelerini gerçekleştirmek ve Urla halkının hizmetine sunmak için Belediye Başkanlığı görevine talip oldu.

18 yıllık aktif siyaset hayatı ve 13 yıllık belediye başkanlığı yardımcılığı görevini yürütürken halkın partisinin yetiştirdiği birinin halkın yararına ayıracak vakti bulması için halkın içinde olması gerekir. Halkın içinde yetişmiş birinin de halkını ayırmadığı gibi halkın da onun ayırmayacağını bilir.

Örgütüne ve partisine hizmetten geri durmayan Günay’da partisini her noktada temsilen Urla’ya aday adaylığında hem yörenin hem de partinin hizmetine adaydır.

Değişim tepeden tırnağa tamamlanacak ise gerçek bir değişimden bahsedebiliriz.

Urla’nın jeopolitik konumunun önemi, doğası, iklimi, yöresi, tarihi dokusu, gastronomisi, yetiştirdikleri, emekleri, halkı bir bütünü harcanamayacak kadar kıymetli, unutulmayacak kadar değerli. Bu kıymete ve değere talip olan Günay; Urlalının bilmediği kadar Urla’nın arkasında olmuştur.