İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, İl Başkanı Avukat Ülkü Doğan ve İYİ Parti Urla Belediye Başkan Adayı Ertunç Tezcan Urla’da basın mensuplarıyla kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ümit Özlale, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Başkan adayları İzmir’deki ve Urla’daki çalışma ve projelerini anlattı. Özlale,” Gençler İzmir’de kalmak istemiyor. Ben bu duruma itiraz ediyorum! Siyasi partilerin İzmir’i anlayacak bir profilde siyasetçi çıkaracağını düşünmüyorum” diyerek siyasi partileri eleştirdi. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’in tarihsel, ekonomik ve kültürel açıdan zenginliklerinin olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, İzmir turizmine değer katacaklarını söyledi.

AK PARTİ KARŞITLIĞI KAZANIYOR

Siyasi partilerin İzmir’i hiçbir şekilde anlamadığını, parti teşkilatı ile kendisinin ise İzmir’i yansıttığını vurgulayan Özlale,” Hiçbir siyasi parti İzmir’i anlamıyor... İzmir çok uzun süre sadece Cumhuriyet değerlerine karşı olan bir partiye itiraz için oy veriyor. Bu şehirde CHP kazanmıyor, Ak Parti karşıtlığı kazanıyor… İzmir İktisat Kongresini yapan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’i maalesef hiç anlamıyor. İzmir zenginliğin, gençliğin ve fırsatların şehridir. Gençler İzmir’de kalmak istemiyor. Ben bu duruma itiraz ediyorum! Siyasi partilerin İzmir’i anlayacak bir profilde siyasetçi çıkaracağını düşünmüyorum. İzmir’in çok büyük eksiklikleri siyasete kazandırdığı bir isim maalesef yok. Türkiye’yi sarsacak, İzmir’i anlatacak yarattığı zenginlikleri anlatacak siyasi bir figür bulunmuyor. Ben Ümit Özlale olarak İzmir’imizi yansıttığımızı düşünüyoruz. İşimiz kolay değil! Çift kutuplu bir siyasette insanlar size konuşma ve ifade etme şansını vermiyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hayalimizdeki İzmir’i her yerde anlatıyoruz. Parti olarak bağımsız hareket ettiğimizde bütün kapılar bize kapandı. İl Başkanım ve Parti Teşkilatımız ile İzmir’in tüm ilçelerini ve sokaklarını karış karış geziyoruz. Beni her yerde görebilirsiniz… Her yerde olduğum için tüm vatandaşlarımızı yürekten ve gönülden kucaklıyorum” diye konuştu.

İZMİR SADECE DENİZ TURİZİMİ DEĞİLDİR!

İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliklerin ön plana çıkması gerektiğini belirten Özlale, “Kemeraltı, dünyanın en büyük açık hava çarşılarından biridir. Havra sokağında dokuz tane sinagog vardır. Kiliseleri ve camileri saymıyorum. Agora gibi tarihsel ve kültürel değerlere sahip yerlerimiz var. İnanç turizmi açısından önemli değerleri taşıyor. İzmir’in ekonomik olarak kurtuluşu deniz turizm değildir! Bağ turizmi, kongre turizmi ve inanç turizmidir. Kemeraltı’nın bilinmeyen yönlerini ve zenginliklerini açığa çıkartmamız gerekiyor. İstanbul kadar tarihi ve kültürel özellikleri olan bu kadim şehri doğru düzgün müzesi yok! Ulusal ve uluslararası kültür ve sanat festivalleri olmuyor. İzmir’de somut anlamda projeler üretemiyor” dedi.

DİJİTAL ÇÖZÜMLER

Şehrin sorun ve problemlerine dijital yöntemlerle ve bilimsel çalışmalarla çözeceğini söyleyen Özlale,” Akıllı şehir kavramı, dijital çözümler üreterek sorunlara çare üretiyor. Basmane Çukuru’nun oraya girişimcilik ve inovosyan yatırımlarını yaparak büyük bir enstitü kuracağım. Belediye ve üniversiteler bu çalışmalara ortak olacak. Hatta yurtdışından birçok üniversite burada çalışmalarını sunacak. Trafik ve altyapı sorunlarına yönelik dijital veri ve çalışmalarla çözüm üreteceğiz. Dördüncü Sanayi döneminde yeni fırsatlar ortaya çıkıyor. Bu fırsatlar arasında girişimcilik ve dijitalleşme yer alıyor. Bunları Belediye bünyesinde yaptığımızda sorunları çözeriz. Gençlerimiz hayalleri ve ideallerini gerçekleştirmek için başka şehirlere gitmek zorunda değil. Gençlerin daha çok mutlu olarak hayatlarını burada devam ettirmelerini sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİLER KAZANIR

İl Teşkilatı olarak İzmir’e önemli bir aday çıkardıklarını belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Avukat Ülkü Doğan, “İYİ Parti’nin kurucularından biriyim… Son seçimlerde milletvekili adayı olmuştum. İzmir’de çok önemli bir aday çıkardık. Açık ara farkla bizim adayımız liyakatiyle, donanımıyla dikkat çekiyor. İl Başkanlığı olarak adayımızın kazanması için çok çalışıyoruz. Hepimiz teşkilat olarak partinin arka mutfağı olarak hazırlanıyoruz. 30 ilçede 900’e yakın meclis üye adaylarımız var. Kısa sürede önemli işlere imza attık. Tecrübeli ve bu işi bilen ekiple yolumuza devam ediyoruz. Umarım başarılı olarak İzmir hak ettiği değeri bulur. Sonunda iyiler kazanır” şeklinde konuştu.

URLA’YI TURİZİM ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ

Urla’nın temel sorunlarına değinen, çalışma ve projelerini anlatan İYİ Parti Urla Belediye Başkan Ertunç Tezcan, “Vatandaş olarak mevcut yerel yönetimin burada bir çivi çaktığını bile göremedik. Kayyum yönetiminde Urla’da canlı müzik ve eğlence yerlerinde bazı sorunlar devam ediyor. Bir türlü çözülemeyen sorunlar devam ediyor. Elektrik kesintilerinde vatandaşlarımız problem yaşıyor. Vatandaşlarımız duyarlı! Urla’mız için yatırımlar yaptık… Meclis üyesi adaylarımızı yerel halktan seçtik. Bu kişiler bölgede yaşayan, çevre sorunları bilen kişilerden oluşuyor. Benim için önemli olan yurttaşlarımızın sorunlarını dile getirerek belediye meclisinde çözüm üretmek… Urla için öncelik verdiğimiz konu nüfusu artırarak belediyenin gelirin artırmak istiyoruz. Yaz ve kış dönemlerinde nüfusumuz farklı oluyor. Gençlerimizin burada kalmaları için Urla’yı turizm şehir yapmak istiyoruz” dedi.