Programa Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, ilçe birim amirleri, STK’lar, siyasi parti temsilcileri, sanatseverler ve Urlalılar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Dayanç; “Atatürk’ün ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü kılavuz edinip her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Sanat aydınlanma demektir. Sanatçı aydınlatan kişidir. Sanatçı halkın duygularını, hissiyatlarını, fikirlerini geniş kitlelere anlatan, yansıtandır. Urla’mızın mayasında sanat var. İlçemiz birçok değerli sanatçıya, edebiyatçıya, düşünüre ilham kaynağı olmuş. Necati Cumalı’da bu kıymetli yazarlarımızdan biridir. Çocukluk ile gençlik yıllarını burada geçiren Cumalı çok sevdiği memleketi Urla’dan ilham almış, eserlerinde Urla’yı ve Urlalıları yansıtmıştır. Eserleri pek çok dile çevrilerek başka memleketlerde, farklı kültürlerde de nefes almaya devam eden yazarımızın şiirleri, romanları, öyküleri, oyunları halen yeni nesle ışık tutmaktadır. Urla Belediyesi şuana kadar Necati Cumalı’ya sahip çıkmıştır, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

DAYANÇ; “KÜLTÜR MERKEZİMİZ YAKIN ZAMANDA VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDE OLACAK”

Dayanç, “Belediyemizin dokuz ayrı yerde semt merkezleri var. Buralarda öncelikli olarak kadınlara ve çocuklara yönelik birçok sanat kursu veriliyor. Ayrıca Urla Belediyesi ARYOM Kültür Merkezi tamamlandı. Çok kısa süre içerisinde inşallah halkımızın hizmetine açacağız. Kültür Merkezimizde vatandaşımızla sanatı buluşturacağız” dedi.

Program müzik dinletisi eşliğinde şiirlerin okunması ile sona erdi.