Urla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kıbrıs Gazisi Abdullah Ünay günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu kutsal vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan başta en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz” dedi.

Şeref Defterini imzalayan Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan vekili Mustafa Gözlet konuşmasında, “19 Eylül 1921 tarihinde, devletimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanının verilişinin yıl dönümünde, Gaziler Günü münasebetiyle bir kez daha huzurlarınızdayız. Türk Milleti tarihin her sahnesinde var oluşunu, şanlı zaferlerle dolu geçmişini, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü canı pahasına göğsünü düşmana siper etmiş, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçludur. Büyük Türk Milletinin evlatları olarak bizlerde saygıyla önünüzde eğiliyor, sizden emanet aldığımız bu kutsal görevi hiçbir gücün etkisinde kalmadan koruyacağımıza, daha ileri medeniyetler seviyesine taşıyacağımıza, Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya devam ettireceğimize söz veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şiirlerin okunması ile sona eren törene Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan vekili Mustafa Gözlet, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yavuz, Urla Garnizon Komutan Vekili Yarbay Alpay Taşar, Urla Emniyet Müdürü İsmail Duman, ilçe birim amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve Urlalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.