14- 17 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023 Balıkçılık Turnuvası’nın final gününde büyük balığın peşine düşen 52 tekne yaklaşık 2 metrelik dev dalgalarla ve balıklarla mücadele etti. Ekipler karaya toplam 11 balıkla karaya döndü.

Turgut Konukoğlu, Hilmi Akın, Hasan Yazıcı, Muhammet Şişman ve Hüseyin Pehlivan’dan oluşan BLUEFIN ekibi denizlerimizde nadir görülen tropik bir balık olan 8,400 Kg ağırlığında Dorado yakaladı.

Burak Galip Akkurt, Ahmet Akıncı, Ahmet Turan, Serkan Aşkar, Cem Akkurt ve Mehmet Çelik’ten oluşan STAFU ekibi karaya 2 Bluefin orkinos getirdi. Master Class kategorisinde yarışan ekibin yakaladığı balıklar 144 cm uzunluğunda, 49,150 Kg ve 158 cm uzunluğunda, 68,200 Kg olarak ölçüldü.

Özgür Sezgin, Fikret Mesut Kocabıyık, Servet Yenerer ve Vahap Kavlak’tan oluşan STRIKE ekibi de karaya 2 Bluefin orkinos getiren ekiplerdendi. Ekibin balıkları 147 cm 44,60 Kg ve 150 cm 47,200 Kg olarak değerlendirildi.

Suat Yiğit, Tamer Köseoğlu, Berk Aktan ve Sercan Serhat Çığgın’dan oluşan ve Master Class kategorisinde yarışan ORKI TEAM ekibinin yakaladığı Bluefin orkinos 156 Cm uzunluğunda ve 57,150 Kg ölçüldü.

Ahmet Turan, Deniz Aras Korkmaz, Görkem Taşkan, Taşkın Bekiray ve Tanay Tufan’dan oluşan GUSTO MARE ekibi final gününü 4 balık yakalayarak tamamladı. 2 Bluefin orkinosu canlı olarak denize salarak da puan alan ekip karaya 156 cm uzunluğunda, 63 Kg ve 148 cm, 56,400 Kg Bluefin orkinos getirdi.

Hakem heyetinin Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023’ün tüm müsabaka günleri ile birlikte Tuna Masters Altın Kemeri için STAFU Tuna Masters TEOS 2023’te alınan puanları değerlendirmesinin sonrasında ödül töreni gerçekleştirildi.

REKORLAR HAVADA UÇTU

KALAIS ekibinde yer alan Yonca Kotiloğlu müsabakaların ilk günü spin takımı ile Bluefin orkinos yakalamasıyla Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Kotiloğlu’na ödüllerini Ferdi Baba işletmecisi Tevfik Bilsev takdim etti.

Turnuvada yakaladığı 3 Bluefin ve 1 yakala-bırak ile toplam 1342 puan kazanan STRIKE Ekibi Genel Klasman Üçüncülüğünü elde etti. Ekibe kupa ve ödüllerini Çeşme Liman Başkanı Ahmet Olcay takdim etti.

Master Class kategorisinde yarışan STAFU ekibi yakaladığı 2 Bluefin ve 1 yakala-bırak ile 1972 puan kazanarak Genel klasman İkinciliğini elde etti. Ekibe kupa ve ödüllerini DEPAR’dan Vidal İtkin takdim etti. STAFU ekibi 7 bin liralık hediye çekini LÖSEV’e bağışlayacağını açıkladı.

Turnuvada Genel Klasman Birinciliğini GUSTO MARE ekibi, yakaladığı 3 Bluefin, yakala-bırak yapılan 3 Bluefin ve yakala-bırak yapılan 1 Kılıçbalığı ile elde edilen toplam 2658 puanla kazandı. Bu puan 17 yıllık Tuna Masters Alaçatı turnuvalarında elde edilen en yüksek puan olarak kayıtlara geçti. Ekibe kupa ve ödüllerini Marina Alaçatı Müdürü Deniz Şahin takdim etti.

Müsabakaların ilk günü 187 cm uzunluğunda ve 102,70 Kg ağırlığında Bluefin orkinos yakalayan TORNADO ekibi En Büyük Balık ödülünü kazandı. Ekibe kupa ve ödüllerini Raymarine’den Cem Tekdağ takdim etti.

STAFU Tuna Masters TEOS 2023’te 617 puan kazanan GUSTO MARE ekibi, Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023’te kazandığı 2658 puan ile toplam 3277 rekor puana ulaşarak Tuna Masters Altın Kemerinin yeni sahibi oldu. Ekip 2 turnuvada toplam 11 balık yakalayıp yeni bir rekor daha kırdı. Bir yıl boyunca Altın Kemeri taşıyacak olan ekibe ödüllerini Çeşme Belediye başkanı M. Ekrem Oran takdim etti.

Turnuva ilk müsabaka günü yakalanan balıkların servis edildiği gala yemeği ile sona erdi.