CHP Urla Belediye Başkan adayı Selçuk Balkan, eski belediye başkanı ve Urla Kadın Kooperatifi Başkanı Sibel Uyar'ı ziyaret etti.

Uyar'ın başkanlık döneminde meclis üyesi olarak görev yaptığını ve Uyar ile birlikte uyumlu çalışma yürüttüklerini belirten Balkan'a eski başkandan tam destek geldi.

Aday Balkan ziyaretinde ilçenin kronik sorunlarından olan otogar konusu ile ilgili yeni bir proje hazırladıklarını söyledi.

Balkan açıklamasında şunları söyledi:

Urla Belediyesi Meclis üyeliği yaptığımız dönemde Gülbahçe'deki 1/1.000 ölçekli planda beraber yapmıştık. O zaman Büyükşehir Belediyesi'ni onaylamıştı. Orada üniversitemizin de desteğiyle terminal alanı belirledik. Nasip olursa buradaki semt garajımızı Gülbahçe'ye taşıyacağız. Oraya bir 100'üncü Yıl Kültür Merkezi inşa edeceğiz. Burada sivil toplum kuruluşlarının da içinde bulunacağı sürekli eğitim merkeziyle dezavantajlı vatandaşlarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza 12 ay boyunca sürekli eğitimlerin verileceği meslek edindirme kursları açacağız. Eğitimlerden gastronomiye kadar üniversitelerden de alacağımız yardımlarla beraber orada eğitimlerin verileceği bir yer haline getirmek istiyoruz. Bunu hayata geçirip kadın kooperatifi ile beraber daha çok kadınımızın hayata katılması üretime katılması yönetime katılması için beraber çalışmak istiyorum.

ESKİ BAŞKANDAN TAM DESTEK

Aday Balkan'a desteğini açıklayan Urla Belediyesi Eski Başkanı Sibel Uyar ise, "Her zaman arkandayız kadınlar olarak, bütün dezavantajlı gruplar olarak. Bizim zaten her zaman Cumhuriyet Halk Partisi'nde en büyük şiarı budur ki sosyal demokrat belediyecilik anlayışı. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yaşayan hayvanın ben canlılarından doğasına kadar her şeye sahip çıkacağına ve o yerel yerelde kalkınmayı daha bir üst seviyeye çıkacağına olan inancım da tam o yüzden biz ne zaman nerede destek isterseniz. Gerek tarım gerek hayvancılık gerek sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yapılan bütün çalışmalarda... Hatta tüm dünyaya örnek olabilecek yerel uygulamaların yapılacağına inanıyorum" dedi.