Hayatımızda kıymetli izler bırakan, her hatamızda büyüklüğü ile beni derinden etkileyen bütün öğretmenlerimize “İyi ki varsınız” diye okuduğum bir yazıda, “gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir” denirken ben de “bütün okuyan çocuklarımıza hepinizin Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun” diyorum.

Benim görüş ve inançlarıma göre, öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur diyerek tüm Öğretmenler gününüz kutlu olsun diyorum…

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözü ile Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözü gibi birçok mesaj ve söz ile öğretmenlerin değeri bir kez daha vurgulanıyor.

İşte, kendi öğretmeninize, çocuklarınızın öğretmenine ve çevrenizdeki tüm öğretmenlere gönderebileceğiniz kısa, uzun anlamlı ve resimli 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları…

Türkiye Cumhuriyeti, çağı, bilimin ışığında sizlerin gayreti ile yakalayacaktır. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Başöğretmen Atatürk'ün birer yansıması olan sizler, övgülerin en güzeline layıksınız. Öğretmenler gününüz kutlu, başarılarınız daim olsun.

Öğretmen, taze ruhları işleyen ustadır. Nesiller yaratır; ülkeler değil, gönüller fetheder.

Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. (M. Kemal Atatürk)

Vatan bir okulsa ilk nöbettesin, ilim denizinde hep seferdesin, kutsal mesleğinle gönüllerdesiniz. Öğretmenlerimiz.

Doğruya, güzelliğe, odur yolu gösteren odur hep geleceğe güvenle gülümseyen. Bir ana, bir babadır çocuklara sunulan. Odur eli öpülen, odur fedakâr insan.

Sen bahçemde tek gül, kalbimde tek cansın. Öğretmenler gününüz kutlu olsun canım öğretmenim.

Bir Ulusun Çağdaş Ülkeler Düzeyine Erişebilmesi; Eğitim Ve Öğretimin Kaliteli Ve Bilimsel Yöntemlerle Yürütülmesi ile Ancak Mümkün Olabilir.

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. (Atatürk)

Çocuklarımızın Yetişmesinde Büyük Rol Oynayan, Her Türlü Fedakarlığı Gösteren Sizlere Çok Borçluyuz.

Bu kutsal mesleği icra eden tüm öğretmenlerin günü kutlu olsun. Sizler gelecek nesli yetiştiren toplumun en önemli bireylerindensiniz... Hepinizi tebrik eder ve isteklerinizin gerçek olmasını dilerim...

Sabrını ve sevgisini öğrenim hayatımız boyunca bizden esirgemeyen, fedakar öğretmenlerimiz!

Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister. (M. Kemal Atatürk)

Öğretmen, öğrencilerinin üzerine titreyendir. Gömleğimizin düğmesi açılınca eliyle kapatan, alnımız terleyince mendiliyle kurulayan, ayağımıza taş dokunsa bizden önce üzülendir öğretmenler.

Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur.

Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her turlu fedakârlığı gösteren sizlere çok borçluyuz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Bugün öğretmenler günü ve ben de tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü “Nice yeni nesillere” diyerek kutluyorum.