Bu gün 17 Mayıs Çarşamba. Ben sabahleyin erkenden aziz şehitlerimizin yattığı bizim halk dilinde Yıldıztepe dediğimiz şehitlik tepesine çıktım. Aman ne güzel bir manzaraydı. Aziz şehitlerimize getirmiş olduğum çiçekleri verdikten sonra hepsinin ruhları için dualar okuyarak, her zaman yaptığım bu kutsal görevin etkisi ile oturdum ve “bak şimdi nerelerdeyiz” dedim.

Biz her zaman Sütpınarı mevkiinde olan bağımızdan Yıldıztepe’yi seyrederdik. Hiç unutmadığım, ekseri bazı geceler Yıldıztepe’yi bağımızdan seyrederken gökyüzünden ışıklar inerdi ve büyüklerimiz ellerini açar dualar ederken “oğlum bu gökyüzünden aziz Şehitlerimizin ruhlarına nur iniyor” derlerdi. Ben bunları yaşadığım için bu gün sabah ziyaretimden sonra bunları yazıp sizlerle paylaşmak istedim. Urla İskele’de her zaman olduğu gibi yine şehitliğe doğru bakınca eskisine göre olumlu bir değişiklik fark etmiştim, bu gün ve onun için erkenden gittim. Dalgalanan büyük bir bayrak ve her şeyiyle yepyeni bir Yıldıztepe. Görüldüğü kadarıyla yolu da çok düzgün. Yıllardır içimde olan bir istekle bu günde ben erkenden hanımıma “ben Şehitliğe gidiyorum” dedim ve erkenden bu duygularla gittim. Allahtan her zaman niyaz ederim ya Rabbim bizleri bu asil duyguları yaşatmaktan uzak tutma derim. Onun için oturdum evimin balkonundan aziz şehitlerimizin huzur içinde yattıkları aziz Şehitlik tepemiz olan Yıldıztepe’ye bakarak bu yazılar yazıyorum bu çok duygusal bir günüm olduğu için siz can dostlarımla paylaşmak istedim.

Onun için elimde kalemim, gözlerim aziz şehitlerimizin yattığı Yıldıztepe’de bunları yazıp siz can dostlarla paylaşırken gördüm Şehitlik tepemiz olan Yıldıztepe yolunda tırmanan araba gördüm. Bu benim her zaman önemli ve kutsal günlerimizde gördüğüm gibi bu gün 17 Mayıs Çarşamba günüde gelenler olduğunu görüyorum. Bu gördüklerim beni her zaman çok duygulandırır. Aziz şehitlerimizin bu vatan için verdikleri canlarının cennet bahçelerinde olmaları için yaptığım dualarla aziz ruhları şad olsun derim. Vatan savunması uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve yeni nesillere vatan sevgisini aşılamak amacıyla yapılan şehitlikler her zaman gurur kaynağımızdır. Bu aziz şehitlerimizin yattığı vatan toprakları harap ve bakımsız olmamalı. Yıldıztepe Şehitliği de bu düşünce ile Genelkurmay Başkanlığı’nın çabaları sonucunda tamamen yenilenmiş ve şanına yakışır bir ziyaret yerimiz olmuştur. Çok teşekkürler Asker komuta başkanımıza..

Can dostlarım eski hatıralarımda olan şekliyle Yıldıztepe’de Şehitlikte Yüzbaşı Kemal Bey’in ve yardımcısı onbaşı Baki’nin mezarları vardı. Eskilerden öğrendiklerimizden şehitlik tepesinde yatan Kemal Bey subay çıktıktan sonra Balkan savaşı ve Çanakkale Arıburnu savaşlarında kahramanlıklar gösteren değerli bir subaymış. Bu kahraman subayımız 11 Eylül 1922 gecesi yanındaki batarya takımıyla birlikte Urla’yı düşman işgalinden kurtarmak için giderken Abdullah Ağa mevkiinde düşman gemisinden atılan kurşunlarla yardımcısı onbaşı Baki ile birlikte şehit olur. Yıldıztepe şehitliği bu iki kahraman ve Urla’nın kurtuluşu için şehit olan tüm askerlerin anısı için yaptırılmış. Buradaki büyük Türk bayrağı 2008 yılında, çevre düzenlenmesi ise 2009 başında tamamlanıp ziyarete açılmış. Ben bunları yazarken kendi yaşadıklarımdan bahsediyorum hep. Aziz dostlar Şehitliği ziyaret ettikten sonra çok güzel bir manzara dikkatinizi çeker bakarsınız Karantina Adası, İskele Limanı, yeşillikler içerisinde tarlalar ve Urla evlerinin uzaktan görüntüsü. Bu civardaki en yüksek tepe olması nedeniyle bu duygular gördüğümüz o enfes görüntüyü gözümüzün önüne seriyor.

Bir dostum geldi, elimde kalemim bana neler dedi, şaşırdım. “Ağabey ben bu gün çok mutluyum” deyince “ne oldu Alper?” dedim.

Alper konuşmaya başladı. “Ben çocukluğumdan beri merak ettiğim şehitliği en sonunda bu gün gördüm. Kimler için yapıldığını öğrendiğim için mutluyum deyince sevindim. “Bu gün biz mutluluk dağıtıyoruz oğlum” dedim ve bu duygusal günümü süsleyen aziz Şehitlerimizin olduğu bu yazı dizimi burada bırakıyorum.

Hepinize sağlıklı ve günler dilerken “bu vatan toprakları için canını vermiş tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun” deyip bu duygusal günümü sizlerle paylaşıp yazıma son veriyorum. Allah bütün şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin! Aminnnnn!.