Göreve yeni gelen Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Yönetimi, ilçe başkanı Av. Pelin Karasakal öncülüğünde geçtiğimiz hafta saha çalışmaları ile seçim startını vermişti. İlçe Başkanı Pelin Karasakal’ın “ilçe yönetimi olarak mücadelemizi sahalarda vereceğiz” talimatı üzerine yeni göreve gelen yönetim ilk günden itibaren saha çalışmalarına başlamıştı. Saha çalışmalarının yanı sıra seçim ofisi çalışmalarını tamamlayan ilçe yönetimi görkemli bir açılış organizasyonuna da ev sahipliği yaptı.

 

İzmir 1. Bölgede Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk seçim ofisi açılışını Urla yaptı.

Urla Seçim ofisinin açılışına; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekili Tacettin Bayır önceki dönem milletvekilleri Bülent Baratalı, Musa Çam, Alaattin Yüksel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi önce ki dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl yönetimi katıldı. Urla’da “Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu”, “Ben Bay Kemal Geliyorum”, “9+9” gibi dövizler açıldı. Meşalelerin yakıldığı sokaklarda “Güzel günler göreceğiz” şarkıları yankılandı.

İzmir 1. Bölge Milletvekili adaylarının da sahneye çıktığı coşkulu açılışın ardından Urla’nın genç İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal “İzmir 1. Bölgede zeybek ateşini Urla’dan yaktık” dedi. Gençliğimizin verdiği dinamizm ve 15 Mayıs sabahının bizlerde şimdiden uyandırdığı heyecan ve coşku ile göreve geldiğimiz bu kısa sürede ilçe yönetimimiz ve tüm destekçilerimiz ile birlikte iyi bir yol kat ettik. Kısa sürede hazırlıklarını tamamladığımız ve bugün bu coşku ve heyecanla açtığımız seçim ofisimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, saray ahalisinden ve tek adam rejiminden ikinci kez kurtuluş mücadelemizin verileceği bir karargâhtır. Milli mücadele yıllarımızda olduğu gibi tarih bir kez daha tekerrür etmiş kadın erkek fark etmeksizin Urla’nın efeleri, 1. Bölgenin ilk zeybek ateşini yakmıştır. 14 Mayıs akşamı bir kez daha tarih tekerrür edecektir ve saray ahalisi yenilecek cumhuriyetin ve bağımsızlığın bayrağı bir kez daha Çankaya Köşkü’nden dalgalanacaktır” dedi.

İzmir, Türkiye’nin değişim lokomotifi olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İşsizlik, sefalet, krizler… Ama bu hikaye değişecek. Çiçek gibi açacağız. Bunun için çok az zaman kaldı. Ama son ana kadar hem çok çalışmak hem de sandıklara sahip çıkmak zorundayız. İzmir, Türkiye’nin değişim lokomotifi olacak. Türkiye İzmir gibi olacak. Türkiye’nin geri kalanında yaşayan inanlar Urla’yı görseler, pırıl pırıl genç ilçe başkanlarını, kadın milletvekili adaylarını görseler, içlerine su serpilmez mi? Türkiye’de yaşayan herkese iyi ki bu memlekette yaşıyorum dedirteceğiz. Çok çalışacağız, kazanacağız. Bir şey değişecek her şey değişecek” dedi.

Urla’yı kalkındıracağız

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, “Türkiye’nin dertlerini anlatmaya geldik. Urla’nın kadınlarının enerjisini tüm Türkiye’ye yaymaya geldik. Kadınların hakları ellerinden alınmaya çalışıldı. Kadınlar o hakları söke söke geri alacak. Bizi bölmek, kamplaştırmak istiyorlar. Onlara inat 6 parti birbirimizle kucaklaştık. Şimdi tüm toplumla kucaklaşacağız. Urla Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri, bu ilçeyi korumakta kararlıyız. Ormanları korumakta kararlıyız. İmar çeteleri gözünü dikmiş ama Urla’yı korumakta kararlıyız. Urla’da turizmi geliştirmekte kararlıyız. Spor, gastronomi ve deniz turizmiyle Urla’yı kalkındıracağız” şeklinde konuştu.