Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden değerli hocaların konuşmacı olarak katılacağı etkinlik, sabah ve öğleden sonra oturumları olarak iki seans halinde 10.00’da başlayıp 17.00’de sona erecek.

6 ekim Cuma günü saat 10.00’de Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mustafa Gözlet’in konuşması ile başlayacak olan etkinlik; İYTE, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi,  İzmir Ekonomi Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin öğretim üyelerinin konuşmacı olarak katılacağı söyleşilerle Yapay Zeka, teknik ve bilimsel bakış açılarıyla anlatılmaya çalışılacak ardından, yapay zeka kullanımının insanlık ve toplum gelişimine nasıl etkide bulunduğu felsefi açıdan incelenecek.

İki gün sürecek olan bu etkinlikte birinci gün sırayla Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş, Doç. Dr. Selma Tekir, Prof. Dr. F. Acar Savacı ve Prof. Dr. T. Erhan Coşan sunumlarını yapacak.

İkinci gün konuşmacıları ise Araştırmacı Yazar Dr. Zuhal Hazar, Dr. Kutluhan Erol, Dr. Mehtap Doğan ve Prof. Dr. Doğan Göçmen olacak.

Konferansların bitiminde ise ‘‘ Yapay Zekâ Toplumun Gelişmesinin Önünü Açar mı?’’ konulu panel ile etkinlik sonlandırılacak.

2014 yılından itibaren Urla’da faaliyet gösteren Urla Felsefe Gönüllüleri, yılda bir kez yapılan bu etkinliğin yanı sıra aylık toplantılar düzenlediklerini, bu toplantılarda Urla halkını felsefe, bilim, tarih hocalarıyla buluşturduklarını, önümüzdeki aylarda yine çok değerli hocaları konuk ederek birbirinden ilginç konularla bu etkinliklere devam edeceklerini bildirdiler.

Pervin Toğu, Hüsniye Demircioğlu, Yılmaz Akyıldız, Talat Kutlukaya, Muammer Argun, Ercan Ünsal, Saim Uysal’dan oluşan Urla Felsefe Gönüllüleri’ni aşağıdaki sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Instagram: https://www.instagram.com/urlafelsefegonulluleri/

YouTube: https://www.youtube.com/@urlafelsefegonulluleri699

Twitter: Urla Felsefe Gönüllüleri (@FelsefeUrla)/X