23-26 Kasım 2023 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Himayesinde İstanbul’da düzenlenen, 39 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen 9.Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Dünya Aşçılık Şampiyonası'na, Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katıldı. 

Türkiye’den katılan 17 Meslek Lisesi arasından “En İyi Meslek Lisesi” kategorisinde Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1 Ekiple Türkiye 3.lüğü, 1 Ekiple Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 

MESEM öğrencilerinin de katıldığı bireysel kategorilerin de dahil olduğu yarışmada Urlalı öğrenciler toplamda 1 Kupa, 5 Altın,7 Gümüş,22 bronz madalya kazandılar.

Okul Müdürü Emin COŞKUN tarafından yapılan açıklamada “Yarışmada bu başarının kazanılmasında emeği geçen Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman CAN'a Ekip Lideri Müdür Yardımcısı Sema Özcan'a, Alan Şefi Derya Aydoğdu’ya, Alan Öğretmeni Kadir Seyhan'a, Okul Aile Birliği Başkanımız Evre Özel'e tüm yarışan öğrencilerimizin velilerine ve değerli öğrencilerimize bu başarıları için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.