Kutlama programı kapsamında, Mermerli Çeşme önünden Cumhuriyet Meydanı’na, Urla Kaymakam V. Ve Belediye Başkan V. Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Urla Cumhuriyet Başsavcısı vekili Cumhuriyet Savcısı Çağrı Başaran Oğuz, Urla Garnizon Komutanı V. Albay Osman Altun, Urla Jandarma Komutanı Tğm. Adem Aydoğdu, Urla Emniyet Müdürü İsmail Duman, CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Parti Urla İlçe Başkanı Yüksel Bıyık, Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, ADD Urla İlçe Başkanı Enver Karanfil, ÇYDD Urla İlçe Başkanı Sibel Bavli, Türk Kızılay Urla İlçe Başkanı Nurgül Saltık, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşların katılımıyla kortej düzenlendi.

Kortejin ardından Urla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na Urla Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Urla Belediyesi, CHP, İYİ Parti, Urla Ziraat Odası, muhtarlar, Urla Kent Konseyi, Türk Kızılay, ÇYDD, UREV, ADD çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın coşkuyla okunmasının ardından Urla Kaymakam V. Ve Belediye Başkan V. Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Kaymakam Kaykaç konuşmasında, “"Bundan tam 100 yıl önce Cumhuriyetimiz kurulmuş, Kurtuluş Savaşı'ndan başarıyla çıkılmış ve Cumhuriyet'in inkılapları bir bir gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Ancak bu inkılapların halk nezdinde uygulanışı, artısı veya eksisinin değerlendirilmesi için Gazi Mustafa Kemal Atatürk yurdun birçok noktasına geziler düzenleyip yerinde görmek istiyordu. Bu amaçla yurdun birçok yerine geziler düzenledi. Bu gezilerden bir tanesinde bundan tam 97 yıl önce 30 Haziran'da Urla ilçemizi ziyaret etmişti. Tam 97 yıl önce tam bugünkü coşkuyla Gazi'mizi, Atatürk'ümüzü karşılayıp bağrımıza bastık. O büyük coşku ile de burada misafir ettik. Burada misafir ettiğimiz günde Gazi'nin şöyle bir sözü vardı: "İnkılapları yaptık ama işimiz bitmedi. Daha yapacak çok işimiz var. Bundan dolayı gençlere ve sizlere çok iş düşüyor minvalinde bir konuşma yapmıştı. Bugün de aynı şekilde yapacak çok işimiz var. Gençlerimizden ve Urlalı hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin temel değerleri üzerinde çalışacağımız ve muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağımız birçok işler var. Ben bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş o dönemin Urlalı hemşerilerimizin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Tören şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

AK PARTİ VE MHP’YE TEPKİ

Urlalı vatandaşlar Atatürk’ün Urla’ya gelişinin 97. Yıldönümü kutlama töreninde AK Parti ve MHP Urla İlçe Başkanlıkları çelenklerinin konulmamasına tepki gösterdi. Resmi törene MHP’den kimsenin katılmaması, AK Parti İlçe Başkanı’nın halk oyunları sırasında törene yetişip, protokoldeki yerini alamaması eleştirildi.