Etkinlikler kapsamında 9 Nisan günü Urla Hoca Ali Merkez Camii’nde tüm şehitler için mevlit okutuldu ve Urla Cumhuriyet Meydanı’nda dökülen lokma şehitler için vatandaşlara ikram edildi.

Urla’da kabirleri bulunan şehitler, Polis Memuru Hüseyin Kesikoğlu, Polis Memuru Fatih Dik, Polis Memuru Hüseyin İmrağ ve Polis Memuru Osman Türkücü'nün kabirleri aileleriyle birlikte ziyaret edildi.

10 Nisan 2024 günü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Urla İlçe Emniyet Müdürü İsmail Duman’ın anıta çelenk sunumu ile tören sona erdi.

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde Türk Emniyet Teşkilatı’nın 179. Kuruluş yıldönümü ve Ramazan Bayramı vesilesi ile kokteyl düzenlendi. Kokteyle Urla İlçe Kaymakamı Mustafa Gözlet ve diğer kurum amirleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, emniyet teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Urla Emniyet Müdürü İsmail Duman'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Şanla, şerefle dolu bir maziyi geride bırakmış olan Teşkilatımız, 179. kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye’de değil, dünyada birçok ülkede saygın bir şekilde yerini almış olmanın haklı onurunu ve gururunu taşımaktadır. Teşkilatımız, çağdaş ve modern standartlar çerçevesinde ülkemizin huzur ve güvenini sağlama ve sağlanan bu ortamı kararlı bir şekilde devam ettirme görevini, bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş ve bundan sonra da aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Türk Polis Teşkilatı, bir buçuk asrı aşan engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, modern donanımı ile halkına hizmet vermeye gayret gösteren güçlü ve etkin bir kurum olmuştur.

Halkımızın gösterdiği sevgi, güven ve destek, Emniyet teşkilatının başarılı çalışmalarının arkasındaki en önemli unsurdur. Zor görevlerimizin yerine getirilmesinde bizlere güç ve moral vermektedir. Vatandaşlarına hizmeti kutsal bilen ve yaptığı hizmetleri vatandaşın memnuniyeti esası üzerinde temellendiren, kanunların verdiği yetkileri yerinde ve zamanında kullanan Emniyet Teşkilatımız, her zaman kendisini toplumun bir parçası olarak görerek, halkımızla birlikte yol almaya, halkımız için durmadan, yılmadan çalışmaya devam edecektir.

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bizler de güzel ilçemize hizmet etmeninin gururuyla, gerek ilçemizde yaşayan, gerekse turistik amaçlı ziyarete gelen tüm vatandaşlarımızın Urla sokaklarında huzur ve güven içerisinde dolaşabilmelerini sağlamak için gece gündüz demeden çalışmaktayız. Sizlerin teşkilatımıza göstermiş olduğunuz sevgi ve destekle ilçemizin huzurlu ortamını korumak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızın ilçemizde aileleri ve sevdikleriyle birlikte huzur içinde yaşayabilmelerini sağlamak en büyük görevimiz, bu görevi başarıyla yerine getirmek ise en büyük mutluluğumuz olacaktır. Suç ve suçluyla mücadeledeki gayretimizin, yılmadan, usanmadan ve azimle devam edeceğini bir kez daha belirtmek isterim.

Bu vesile ile tüm teşkilat mensuplarımızın ve onların fedakâr ailelerinin 179. kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimiz ile halen görevleri başında olan tüm teşkilat mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diler saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Kokteyl Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet’in Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personellere başarı belgelerini takdim etmesi ile sona erdi.