Urla Kent Konseyi yeni bir meclis daha açarak, bu sefer çocukların, düşlerini Urla için kurmalarını teşvik etmek, çocuk gözüyle Urla'nın eksikliklerini, ihtiyaçlarını tespit etmek, Urla’nın daha güzel-mutlu bir kent olması için çocukların isteklerini, ihtiyaçlarını özgürce dile getirebildikleri, bunları öneriler haline getirip, büyüklerine sunabilecekleri bir demokrasi atölyesi kurmuş oldu.
Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman; çok mutlu olduğunu, bu meclisin açılmasının Yürütme Kurulu Üyesi H. Cemil Doğru ile ortak hayalleri olduğunu belirterek, birbirinden güzel çocuklarımızın Urla için düşlediklerini hayata geçirmek için ellerinden gelen desteği vereceklerini, Çocuk Meclisi’nde kimsenin çocuklara bir konuda yönlendirme yapmayacağını tam aksine çocukların isteklerini dinleyip, kayda geçirip yetkililere ileteceklerini belirterek Genel Kurulu'nu açtı.
Divan Başkanlığını Hadi Başman'ın yaptığı Genel Kurulda. Kadın Meclisi Başkanı Nilgün Göçük ile Ayfer Nalbant kâtip üyelikleri yaptı.
Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi H. Cemil Doğru,90’lı yıllarda Tetrapak Türkiye Çocuk Meclisi’ni kurduklarını, zamanın Cumhurbaşkanı Rahmetli Süleyman Demirel'in himayesinde Çankaya Köşkü’nde ve de TBMM’de çalışmalar yaptıklarını, çocukların bu süreçte hiçbir şekilde yönlendirilmediğini ve yönlendirilmeyeceğini, özgürce fikirlerini, hayallerini paylaşabileceklerini, yaşadığı sokağa, mahalleye, kente, okuduğu okula hayalleriyle katkıda bulunabileceklerini, kendilerinin de elden geldiğince destek vereceklerini belirttikten sonra "bugünden itibaren sizden tek ricamız hayal kurmanız, hayallerinizi bizimle paylaşmanız. Siz Urla Kent Konseyi’nin ilk Çocuk Meclisi üyelerisiniz, bu onurlu görev ile Urla tarihine geçtiniz ne mutlu size, ne mutlu sizi yetiştiren ailelere, öğretmenlere” dedikten sonra Çocuk Meclisi Başkanı seçimine geçildi.
5 adayın yarıştığı başkanlık seçimini Mira Akgül kazandı ve Urla Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin ilk başkanı oldu.
Yürütme Kuruluna ise Güneş Bade Topkaya, Hüseyin Öztürk, Furkan Reyhan, Ecesu Çağrın, Nil Belis Demirses, Ada Bahadır, Ece Çamoğlu, Ateş Topkaya, Alya Öztürk seçildi.
Seçim sonrası ilk kez başkan koltuğuna oturan Mira Akgül, Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman'a, Yürütme Kurulu Üyesi H. Cemil Doğru'ya, Genel Sekreter Arçağ Peştanlı ve Nakiye Toker'e ayrı ayrı teşekkür edip, yeni seçilen yürütme kurulu üyelerine “bir sonraki toplantıya kadar Urla için, çevremiz için, okulumuz için hayaller kuralım” dedi.
Çocuk Meclisi Seçimli Genel Kurulu'nu; Urla ÇYDD Başkanı Sibel Bavli ve ADD Urla Şubesi Başkanı Fethi Özcömert, Kent Konseyi ve Urla Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri de izledi.