87 olan türbin sayısını 128’e çıkarmak isteyen firma yetkilileri, bu girişimiyle geniş bir alanda binlerce zeytin ağacının kesilmesine neden olacaktı. Yayla Mahallesi’ne gelen firma görevlileri ve bakanlık temsilcileri, köylülerin direnişi karşısında toplantıyı gerçekleştiremedi.

 

Partilileri ile birlikte Yaylaköylülere destek veren Zafer Partisi Urla İlçe Başkanı Anıl Sencer “Bugüne kadar gerek bölge halkından gelen tepkiler, gerekse üniversitelerimizin saygın akademisyenlerinden gelen araştırma sonuçları bizlere gösteriyor ki, geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan bölge halkı, doğanın giderek ekolojik yapısını kaybetmesi nedeniyle çok zor durumlarla karşı karşıya.

Bugün Yaylaköy'e gelen herkes, enerji üretmek amacıyla bölgeye dikilen rüzgar güllerinin köyün yaşam alanının tamamen içine kadar ulaşmış olduğunu kendini gözleriyle bir kez daha görmüştür. Bununla da kalmayarak Yarımada'daki kontrolsüz, sürdürülebilir çevre politikalarından bihaber genişleme nedeniyle Karaburun ile birlikte Urla, Çeşme ve hatta Foça, Çiğli dahi olumsuz etkilenmektedir. Doğayı korumayı vatan sevgisinin ayrılmaz bir parçası gören bizler, siyasetüstü kabul ettiğimiz bu sorun karşısında Karaburun Belediye Başkanı Sayın İlkay Girgin Erdoğan'a tam desteğimizi sunmaktan çekinmiyoruz. Mevcut iktidarın talan politikalarına karşı tüm vatanseverleri doğamıza, vatanımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Zafer Partisi Urla İlçe Başkanı olarak ben; Anıl Sencer, bugün burada, diğer partilerin ilçe başkanlarını görememiş olmanın üzüntüsünü taşıyorum.

İnanıyorum ki bölge halkının devam eden mücadelesinde tüm yetkililer ve görevliler, taşın altına ellerini daha da koyacaklardır. Karaburun eşsiz doğası, muazzam güzelliği ile burada yaşayan, ömürlerini yaşadıkları doğaya adayan Karaburunluların huzurlu ve refah içinde yaşayabilecekleri bir doğal hazine olarak varlığını koruyacaktır ifadelerini kullandı.