31 Mart 2024 yerel seçimlere aylar kala siyasi partilerde adaylık için hareketlilik başladı. CHP'de adaylar yavaş yavaş açıklanırken aday adayları da sahneye çıkmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urla Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Günay, bugün İzmir basın temsilcileriyle bir araya geldi.

5 SENE SONRA BAMBAŞKA BİR URLA

Aday adayı olmaya nasıl karar verdiğini anlatan Mustafa Günay, "Ben 15 senedir Güzelbahçe belediyesinde Mustafa İnce ile yola çıktım. Bu yolun sonuna geldim. Urla'da belediyecilik yapmak için çalışmalar yürüttüm. Urla'yı dolaşıyorum ve Urla'da olan boşluktan dolayı, kayyum işi farklı yerlere götürdü. Belediye kötü durumda. Yukarıdan atamayla yönetilmesi sebebiyle Urla'ya hizmet etmek için aday adayı oldum ve dosya aldım. Urla'da bizden daha iyisi varsa o olsun ama ben Urla için gece gündüz çalışacağıma ve 5 yılın sonunda Güzelbahçe'de yaptıklarımızın daha fazlasını yapacağıma inanıyorum" dedi.

'KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIM"

Başkan seçilmesi durumunda personelleri işten çıkarmayacağına dair söz veren Günay, "Gelirsem hiçbir personeli işten çıkarmayacağım, Özel kalem dahill. Ben oradaki arkadaşlarla el ele çalışacağım. Ama sistemimize uymayanlarla helalleşeceğiz. Personel çalışacak ve evine ekmek götürecek, dili dini ırkı beni ilgilendirmiyor. Kayyum çok işçi almış, eline sağlık. O arkadaşlarımız da bizim insanımız. Özel kalemdeki arkadaşımız tecrübeli bir arkadaş. Müdürle de başkan yardımcısıyla da çalışacağım" ifadelerine yer verdi.

"MECLİS ÜYESİ YAZMAYACAĞIM "

Meclis listesini nasıl oluşturacağını anlatan Mustafa Güney, "Ben hiç meclis üyesi yazmayacağım. STK'lardan, muhtarlardan, esnaflardan, odalardan eleman varsa hiç yazmayacağım. Teknik eleman vermeme durumlarında ise, mecliste avukatın, inşaat mühendisinin olması için tasarrufumu kullanacağım. Odalardan,  muhtarlardan, STK'ları geziyorum. Dış mahalleler hariç Urla'daki muhtarlarla görüştüm. Her muhtara bir meclis üyesi düşmeyebilir ama 3-4 mahalleden bir meclis üyesi yazacağım. Kendime göre bir liste yazmak benim sistemim değil. Odalar, STK'lar, mahalleler temsil edilmeli. Ben herkes ile çalışırım. 15 senedir belediyeciliği öğrendim. Urla'yı çok seviyorum ve burada yapılması gereken çok iş var" diye konuştu.

"URLA'YA SÖZ VERİYORUM"

Güzelbahçe'de yapılan hizmetlere dikkat çeken Günay, "Güzelbahçe'de yapılacak bir şey kalmadı. Altyapısı ve üstyapısı hazır. Urla'da viyadükler yer üstünde. Güzelbahçe'de yer altında ve doğal gaz sorunu bitti. Biz Güzelbahçe'ye ilk geldiğimiz sene su basıyordu. Şu an Güzelbahçe'de atık suyuna bağlanan yağmur suyu hattı yok. Urla'da foseptik çukuru sorunu var. Urla'nın hizmete ihtiyaç var. Ben de bunu için kendime görev edindim. Kendi adıma söz veriyorum, Urla'yı farklı bir hale getireceğim" ifadelerine yer verdi.

"BÜROKRATLARIN ELİNDE OYUNCAK OLMAYACAĞIM"

Urla'da seçilmesi durumunda yapılacakları sıralayan CHP'li Günay, "Bürokratların elinde oyuncak olmayacağım. Dolu dolu bir 15 sene geçirdim bu sebeple Urla'ya talip oldum. Muhtarlara gittiğim de tek şey söylüyorum adım açıklanırsa 1 hafta oturup mahallenizle ilgili sorunlarınızı hazırlayın, 1 hafta sonra oturarak acil sorunlara karar vereceğiz ve çalışmalarımıza başlayacağız. Urla'nın 60 milyon borcu olduğu dedikoduları var. Adım açıklanırsa 1 hafta içerisinde kendi sorunlarını hazırlayacağız ve 1 hafta sonra Kaymakam beye gideceğim ve bütçeyi öğreneceğim. Afaki proje çizmek kolay... 'Muhasebe müdürünün gelip maaş ödeyemiyoruz' demesini istemiyorum. Ben 1 hafta içerisinde belediye ile olan kısmı halledeceğim. 1 hafta sonra kanaat önderleriyle oturacağım. Yerini, köyünü, mahallesini bilen insanlardan meclis üyeliği için liste isteyeceğim. Ben herkesle çalışırım tek isteği çalışkan olması. Söz veriyorum çalışan hiçbir personeli kapı dışarı etmeyeceğim. 2 günde yapılacak iş burada 1 hafta sürmüş. Bu arkadaşlar aynı şekilde çalışırsa yollarımızı ayırırız. 'Biz Urla'yı ayacağa kaldıracağız' diyorlarsa o arkadaşlarla sorunum olmaz. Ben herkesle çalışırım ve çalışan arkadaşlarımızla yol yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"VELİ AĞBABA AKRABAM DEĞİL"

Fatih Portakal'ın 'Veli Ağbaba ile akraba' iddialarını yalanlayan Günay, "Fatih Portakal benimle ilgili yazı yazmış. Yüzlerce mahkemeye gittim bir defa dahi ceza almadım. Hepsinden beraat ettim. Bir seferinde hakaretten 2 bin lira ceza aldım. Türkiye'de belki müfettişi odasından gönderen tek kişi benim. 1 gün sonra Ankara’ya döndü ve dilekçe verdi. Başka bir müfettiş gönderdiler. Tek bir şey söyledim, 'onun gibi davranacaksanız yazılı isteyin' dedim. 66 sayfa yazı yazdılar tek bir şey bulamadılar. Yazdığımız cezaları bankalarda haciz koydurmamışız ve buna kamu zararı demişler. 2 müfettiş 1 ay kaldılar ve tek bir şey bulamadılar. Ben bu işi gönülden isteyerek yapacağım. Veli Ağbaba ile yol yürümek bana şeref verir ama kendisi benim akrabam değil. İspat eden olacaksa etsin... Her söylenen doğrudur ama akrabam değildir. Fulya'ya yazıyor ama onunla alakası yok. 3 dönem başkan yardımcılığı yaptı. Onun da yolu açık olsun. Benim Özgür Özel ve Veli Ağbaba ile olan dostluğum siyasi bir dostluk" dedi.

URLA'DA ADAY KRİTERLERİ

Urla'da adayın nasıl belirleneceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Günay, "Menemen ve Urla için 8-10 kriter koydular. Partideki durumu, siyasetteki etkisi, belediyecilik durumu, özgeçmiş, yoklamalarda nasıl gücü var gibi kriterler koydular. Seferihisar'da 2 gün önce yoklama yapıldı. Genel Başkanımızın en büyük isteği kadın aday" dedi.

"İTHAL ADAY DEĞİLİM"

İthal aday eleştirilerine yanıt veren Mustafa Günay, "İthal aday eleştirilerini urla halkı değerlendirecektir. İlk adım attığım gün ile bugüne gelene kadar bu eleştiriler azaldı. 'İthal' aday eleştirilerinin bana olduğunu düşünmüyorum. Ben ithal aday değilim. İthal aday kelimesi hoş değil. Güzelbahçe'de oturdum ama Urla'da da çok çalışmalarım var. Bu ülkede yaşayan kimseye yabancı denmesini kabul etmiyorum. Bu dönem Urla'da bir belediyeci olmalı. Siyasetçi siyaset yapmalı ama belediyecilik ayrı bir meslek" ifadelerine yer verdi.

HEDEF YÜZDE 75

Hedefini açıklayan Günay, "75'in altına düşmeyeceğim. Güzelbahçe'nin de üstüne çıkacağımı düşünüyorum. Urla’da 3 ayda iyi bir çalışma yürüteceğime inanıyorum. Ben sokak çalışmalarını önemsiyorum ve Urla küçük bir ilçe. Urla benim hayalim" dedi.

CHP URLA'YA YENİ MÜSTAKİL BİNA SÖZÜ

CHP Urla ilçe örgütüne bir bina satın alacağını vurgulayan Günay, "Başkan olursam mazbatamı aldıktan sonra ilk iş CHP Urla İlçe Başkanlığı binasını değiştirmek. Tabelası en güzel binalarından biri olacak. Seçim çalışması döneminde Urla'ya bir minibüs alarak CHP Urla ilçe örgütüne hediye edeceğim. İlçe binaları kira olmamalı. Mazbatayı aldıktan sonra bir ilçe binası satın alacağım. Her şeyi yeni döşenmiş bir binası olacak. CHP amblemi olmadan kim kazanabilir. Seçildikten sonra örgütü unutmak hainliktir. Urla'ya müstakil bir ilçe başkanlığı binası yakışır" dedi.

"URLA'DA RANT DEĞİL HİZMET İHTİYACI VAR"

Rant iddialarına yanıt veren Günay, "Urla'da rant var diye söyleniyorlar. Güzelbahçe'de de rant vardı. Yapacak olsam oturduğum yerden kılçıksız yapardım. Hırsız her yerde hırsızdır. Urla çok elit bir yer. Urla'nın ranta değil hizmet ihtiyacı var. Urla gibi bir yerde hala foseptik çukuru var. Urla'da gece gündüz çalışacak bir ekibe ve hizmete ihtiyacı var. Büyükşehir'e kim gelirse geldin ben o kapıdan çok rahat içeri girerim. Büyükşehir'in Urla'ya hizmet etmesi için de elimden geleni yapacağım. Urla'da baba şart" diye konuştu.

"GÜZELBAHÇE'DEN ADAY OLMAYACAĞIM"

Urla dışında herhangi bir ilçeden aday olmayacağını vurgulayan Günay, "Benim için Urla olması şart. Ben Mustafa Başkanın yerine geçemem, yol arkadaşımın koltuğuna oturmam. O koltuk bana çok ağır gelir. Ben sonuna kadar Urla için varım, başka bir ilçe düşünmüyorum. Ben Güzelbahçe'den aday olmayacağım" dedi.