Urla Belediyesi’ne ait URİT şirketi ile işyerinde örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 4 No’lu Şube arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç ve İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin KHK'lı 325 işçiyi ilgilendiren sözleşmeyi imzaladı.

Yapılan sözleşme ile işçilerin mevcut günlük taban ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. Sosyal haklarda ise 4 kat artış oldu.

DAYANÇ; “HAK EDEN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK”

Toplu sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Başkan v. Kaymakam Dayanç; “Biz burada Urla Belediyesi olarak tüm çalışanlarımızla birlikte bir aileyiz. Urla'ya ve Urla halkına en iyi şekilde hizmet sunmaya gayret ederken, çalışanlarımızın da özlük hakları konusuna rahat olması ve motivasyonlarının üst düzeyde tutulması hususunu son derece önemsiyoruz. Emektar işçilerimiz emeğinin karşılığını alacaktır. Urla’mız için, vatandaşlarımız için hep beraber çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Disk İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin ise; “Emekten yana olan Başkan Vekilimiz Sayın Murtaza Dayanç’a ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Her zaman emektar işçi kardeşlerimizin yanındayız. Yapılan sözleşme işçilerimize, ailelerine, belediyemize ve Urla’mıza hayırlı olsun” ifadeleri kullandı.