İpek Böcekçiliğini Geliştirme Projesi” ile ekonomik olarak zor günlerden geçen çiftçiler ek gelir sağlarken, kooperatifçiliğin canlanması ile desteklerden de faydalanarak üretimin içinde kalıyor. İpek böcekçiliğini daha da yaygınlaştırmak amacıyla çelikten dut fidanı üretim tesisinde çalışmalar aralıksız sürerken, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri bu yıl 80 bin çelikten dut fidanı üretimi için çalışmalarını sürdürüyor.

Başta Antalya, Muğla, Ordu, İzmit gibi Türkiye’nin dört bir yanına dut fidanı ulaştıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, son olarak İzmir Karaburun Belediyesi’ne 724 adet dut fidanı hibe etti.

Fidanları teslim alan Karaburun Belediyesi Tarımsal Hizmetler Koordinatörü Bahar Altun ilk defa böyle bir projeye başlayacaklarını belirterek, “Bize örnek olan ve yol gösteren Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ediyoruz. Eskişehir tarımsal projelerde örnek aldığımız bir şehir. Koordineli olarak çalışmak bizleri mutlu ediyor. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.