Yüksel Bıyık açıklamasında; “Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Eminim ki bu ülke bu millet bu zor günlerin üstesinden de gelecektir. Felaketin yaşandığı ilk günden beri bölgeye yardım ulaştırmaya çalışan tüm halkımıza bizlerde teşekkürü bir borç biliriz. İlçemizde de bu konuda canla başla çalışan STK’larımıza ve halkımıza da teşekkür ederim.

Yalnız bu zor günlerde yapılan yardımlardan bile siyaset yapan, kendilerine pay çıkarmaya çalışan zihniyeti de Allah’a havale ediyorum.

Düşünsenize, Urlalılardan afet için toplanan yardımlar AK Parti Urla İlçe Başkanı ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı’na emanet edilerek 6 Şubat gecesi üzerinde “URLA AFET YARDIM TIRI” yazan 35 UCA 52 plakalı tır ile yola çıktı. (İlk fotoğraf)

İkinci fotoğrafta ne hikmetse bu tır yola çıktıktan sonra üzerindeki pankart AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI URLA İLÇE TEŞKİLATI olarak değişmiş. Tırın önünde yerde olan pankartta (uzunluğuna göre ) “URLA AFET YARDIM TIRI” yazan pankart olabilir.

Tabi soruyoruz insanlara “nedir bu?” diye biri diyor ki; “tırın ikinci seferi”. Başka biri AKP’den çıkıp sosyal medyada açıklama yapıyor ve diyor ki; “tır 70 saattir yolda pankart değişmedi, pankartın değiştiğini ispat eden yazsın”

Alın size resimler. Daha neyin ispatını istiyorsunuz? Bu resimlerin bir açıklaması yapılsın bakalım.

Kimse kusura bakmasın, bunun adı emanete hıyanettir. Bunun adı emek hırsızlığıdır. Bunun adı insanların acısından beslenerek siyasi şov yapmaktır.

Bu neyin mücadelesidir?

Kime neyin ispatıdır?

Bu yardım Urla’nın Urla halkının emekleridir. Kardeşlik göstergesidir. Burada yapılan hareket tüm Urla halkının kardeşlik göstergesine gölge düşürmektedir.

İYİ Parti Urla İlçe Başkanı olarak bu yaşanan olayı esefle kınıyor, bu işin sorumlularından mantıklı bir cevap bekliyor, böyle bir davranıştan dolayı da sizleri Allah’a havale ediyorum“ dedi.