“Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün teminatı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük emaneti Cumhuriyet bugün tam 100 yaşında” diyerek mesajına başlayan Karasakal mesajının devamında; “Bir asırdır var olan büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin bir evladı olmaktan onur duyuyorum.

Cumhuriyetimiz, bu topraklar üzerinde yaşanan birçok acıların sonucunda, milletimizin ödediği büyük bedeller sonucu zorluklarla kurulmuştur. Canlarını feda ederek, bugün sahip olduğumuz Cumhuriyet’imizi borçlu olduğumuz başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda mücadele veren tüm milletimizi saygıyla anıyorum.

Cumhuriyet benim için,

Bugün bu toplumda birlikte var olabilmektir.

Sokakta özgürce yürüyebilmek,

Al bayrağımızı göklere dalgalandırmaktır.

Elimizdeki kalem, yazdığımız defterdir.

Bir kadın olarak gidebildiğim okul, aldığım diplomamdır Cumhuriyet.

Bu yazıyı, Cumhuriyeti’miz ile yaşıt bir siyasi partinin, ilk kadın ilçe başkanı olarak yazmam ve sizlerin okuyor olmanızdır Cumhuriyet.

Bugün tamda bunun bilinciyle, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde söylemiş olduğu her kelimeyi idrak ederek, emanete sahip çıkmak, mücadele etmek gereklidir.

Cumhuriyetimizin 100.Yılında, mevcut iktidarın yaşatmış olduğu derin kutuplaşma, ekonomik kriz, bir çok alanda dışa bağımlılık ve hukuksuzlukla mücadele ediyor olsak da, bu milleti hala ayakta tutan şey kuşkusuz sahip olduğumuz Cumhuriyettir.

Geçmişten ders almak gereklidir. Geçmişten ders alamıyorsak, önümüzdeki örnekleri görüp, elimizdekinin kıymetini bilmek gereklidir. İşte tamda bugünlerde üzülerek tanık olduğumuz Gazze’de yaşanan insanlık dramından çıkarmamız gereken çok fazla ders vardır.

Bizim ilelebet korumak zorunda olduğumuz, tek güvencemiz Cumhuriyetimizdir. Ve ben biliyorum ki düşünce yapımız her ne olursa olsun, bizler Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olarak özgürlük ve bağımsızlık mücadelemizden asla vazgeçmeden, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak üzere bu yolda durmadan yürüyeceğiz.

Cumhuriyet bu milletin şeref madalyasıdır.

Ve bizler bu madalyayı taşımaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Yaşı kaç olursa olsun ben Cumhuriyet çocuğuyum diyen tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

İyi ki doğdun Cumhuriyet!” ifadelerine yer verdi.