Urla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve Yetkili Sendika olarak Urla Eğitim-İş’in katıldığı promosyon ihalesinde En Yüksel Teklifi veren Urla Yapı Kredi Bankası ile 40.500 Lira (1246 dolar) Türkiye Rekoru kırılarak anlaşma sağlandı.

7 bankanın iştirak ettiği ihalede ilk teklifler şöyle oldu: Yapı Kredi Bankası 15000TL, Akbank 14000TL, Vakıfbank 15000TL, Denizbank 14895TL, İş Bankası 18350TL, Ziraat Bankası 10800TL, Halk Bankası 12000TL.

İhalenin açık arttırma bölümüne geçilince Halkbank 12 bin lirada, Denizbank 25 bin lirada, Ziraat Bankası ve Vakıfbank 27 bin lirada ihaleden çekilirken, İş Bankası, Akbank ve Yapı Kredi Bankası arasında kıran kırana bir açık arttırma yaşandı.

39500 lirada İş Bankası ihaleden çekildi.  Açık arttırma Akbank ile Yapı Kredi arasında devam ederken Yapı Kredi Bankası’nın 40500 liralık teklifini aşamayan Akbank, Yapı Kredi Bankası’nı kutlayarak ihaleden çekildi. İhaleyi 40500 lira ile Yapı Kredi Bankası kazanmış oldu.

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Eğitim-İş Urla Temsilcisi Cemil Doğru; “Başta üyelerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımızın beklentilerinin üstünde bir başarı sağladık. Hepimizin emeğine yüreğine sağlık. Aylardır ilçe milli eğitim ile bankalar arasında şeffaf bir mekik dokuduk ve yorulduğumuza değdi.

Eğitim İş olarak, dışarda ne dediysek içerde de onu dedik. Toplantıda ne konuştuysak banka görüşmelerinde de onu dedik. Tüm sendikalara görüşmelerde beraber olalım görüşmeleri beraber yapalım deyip ortak karar alsak da maalesef banka görüşmelerinde yalnız kaldık ama yılmadık. Bu süreçte şeffaf bir şekilde eğitim çalışanlarına destek veren tecrübesiyle böylesine büyük bir rakamın kazanılmasını sağlayan, kucaklayıcı tavrı ile Urla’daki eğitim çalışanlarının büyük takdirini kazanan ilçe milli eğitim müdürümüz Süleyman Can’a, ihale dosyasını hazırlayan Şube Müdürü Abuzer Pişkin ve Şef Kadir Acar’a, sözleşme konusunda bizlere yardımcı olan Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube Hukuk Sekreterimiz Özgür Şen’e ve avukatlarımız Ozan Bey’e, Rümeysa Hanım’a ve süreçte emek sarf eden diğer sendikaların temsilcilerine canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

“35 Yıllık meslek ve sendikacılık hayatımın sonuna yaklaştığım şu günlerde, bir arada olmanın, dayanışma içinde olmanın getirdiği bir güzelliğe şahit olmak mutluluk verici” diyerek açıklamalarını sürdüren Cemil Doğru “Eğitim-İş’i yeniden kurduğumuz gün Atatürk’ün izinde, çağdaş laik demokratik sosyal hukuk devletimiz Türkiye Cumhuriyeti!mizin bir eğitim neferi olarak, çalışanların demokratik-özlük-ekonomik hakları için mücadele edeceğiz demiştik ve bu sözümüzü tuttuk, tutmaya devam ettik. Bu yaklaşımımız ile Urla’da Yetkili Sendika olacağız dedik ve tüm arkadaşlarımızla bunu başardık. Ardından İzmir’de Yetkili Sendika olacağız dedik ve bunu da başarıp Eğitim-İş’i İzmir’de yetkili sendika yaptık. Şimdi hedefimiz Türkiye’de yetkili olmak.

İhale sürecinde de “EĞİTİM İŞ’te YETKİ PROMOSYON’da ETKİ” dedik ve toplantı üstüne toplantı yaptık, üyelerimizle, diğer sendikalarla, bankalarla, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle. Anketler yaptık. Araştırmalar yaptık.

Hiçbir Eğitim Çalışanını dışlamadık, ötekileştirmedik.

Tüm sürece 1 üyesi olan sendikayı bile dahil olmasını sağladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzden aldığımız doğru bilgileri paylaşmaktan çekinmedik.

Nezaket dilini esas kılarak bütün bankaları ziyaret edip ihaleye girmelerini teşvik ettik.

Her aşamada şube hukuk sekreterimizden ve avukatımızdan görüş aldık.

Dışarda ne dediysek içerde onu savunduk.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Şube Müdürümüz ve Maaşlardan sorumlu Şefimizle koordinasyon içinde olduk.

Her aşamasında üyemize bilgi verdik ve şeffaf bir şekilde süreci ekonomik bir zaferle tamamladık.

Urla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve yetkili sendika olarak katıldığımız promosyon ihalesi’nde Türkiye rekoru kırılarak Yapı Kredi Bankası’ndan 3 yıllığına kişi başı 40.500 lira aldık.

Emeği geçen herkese tekrar Urla Eğitim-İş ailesi olarak teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.