Pencere Haber Gazetesi
HV
19 MART Salı 07:30

ERDOĞAN'IN BAŞARISI KKTC VE DOĞU AKDENİZ’DEKİ İSTİKRAR İÇİN ÖNEM TAŞIYOR

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Cumhuriyet tarihinin ilk iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçiminde her platformda KKTC’nin tanınması ve uygulanan ambargoların kaldırılması için mücadele eden ve Kıbrıs Türk halkının sesi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar seçilmesini ve bu kritik seçimde büyük bir olgunluk sergileyen Türk milletini tebrik etti. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar öğlen saatlerinde verdiği özel demeçte, seçimin sonucu şimdiden belli gibi ifadelerini kullanırken, akşam saatlerinde de YSK Başkanı Ahmet Yener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçildiğini duyurması üzerine bir basın açıklaması yaparak, Erdoğan’ın elde ettiği zaferi içtenlikle kutladığını belirterek, duyduğu memnuniyet için de şu ifadeyi kullandı: ERDOĞAN'IN BAŞARISI KKTC VE DOĞU AKDENİZ’DEKİ İSTİKRAR İÇİN ÖNEM TAŞIYOR

SİYASET
Giriş Tarihi : 29-05-2023 12:34
ERDOĞAN'IN BAŞARISI KKTC VE DOĞU AKDENİZ’DEKİ İSTİKRAR İÇİN ÖNEM TAŞIYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Pazar günü öğlen saatlerinde katıldığı VI. CityMall Klasik Otomobiller Slalom Yarışı’nda hem yarışmanın startını verdi hem de bir süre yarışmayı seyrederek heyecana ortak oldu. Yoğun programı nedeniyle organizasyon alanından erken ayrılmak için hareketlenen Cumhurbaşkanı Tatar’a “Türkiye’de bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılıyor. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu karşı karşıya geliyor. Bu seçim aynı zamanda 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin ilk iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimi. Sizden bir değerlendirme rica edebilir miyim?” sorusu yöneltildi.

                               

Seçimin sonucu şimdiden belli gibi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar verdiği özel demeçte sorulan soruyu şu şekilde yanıtladı:

“Seçimin sonucu şimdiden belli gibi. Anavatan Türkiye ile kadim bağlarımız var, et ve tırnak gibiyiz. Kıbrıs Türk Halkı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz birlikteliği iki ülke arasında her zaman dayanışmayı ve beraberinde birçok alanda iş birliğini getirmiştir. Türkiye her zaman bizim yanımızda olmuştur. Bundan sonra da ikili ilişkilerimizin aynı şekilde devam edeceğini umuyorum. Seçim sonucunun şimdiden Türkiye’mize ve Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Her zaman ve her koşulda Kıbrıs Türk halkı ile KKTC'nin yanında oldu

Aynı günün akşamı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda geçici sonuçlara göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçildiğini duyurması üzerine bir basın açıklaması yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elde ettiği zaferi içtenlikle ve en kalbi duygularımla tebrik ediyorum ve neticenin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Büyük bir demokrasi örneği ve Türk halkının yüksek katılımıyla gerçekleşen seçimlerin Türkiye’nin KKTC bağlamındaki milli siyasetinin bir onayı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de yapılan seçim sonrası Sayın Erdoğan’ın başarısı aynı zamanda KKTC’deki iki devletli siyasetin de teyidi olmuştur. Çünkü Sayın Erdoğan her platformda KKTC’nin tanınması ve uygulanan ambargoların kaldırılması için mücadele ediyor ve Kıbrıs Türk halkının sesi oluyor. Her zaman ve her koşulda Kıbrıs Türk halkı ile KKTC'nin yanında olan, yardım elini uzatan ve desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısı KKTC ve Doğu Akdeniz’deki istikrar için önem taşıyor. Anavatan Türkiye ile birlikte KKTC Doğu Akdeniz’de daha müreffeh bir geleceğe doğru yol alacaktır. Bir kez daha Sayın Erdoğan’ı ve demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşen bu kritik seçimde büyük bir olgunluk sergileyen Türk milletini tebrik ediyorum.”

 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilli Genel Seçimleri’nin ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, büyük bir olgunluk ve çok yüksek katılımla gerçekleşen kritik seçimde TBMM’de çoğunluğu elde eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na tebriklerini iletmişti.

 

Fulya OMAÇ / Gazimağusa – KKTC

AdminAdmin

YORUMLAR