İstanbul'u terk edip İzmir'in Urla ilçesine taşınan Doğa Rutkay Kamal yeni evinin kapılarını Sibel Arna'nın YouTube programı 'Ne Olursan Ol Rahat Ol' için açtı.

Rutkay, İstanbul'u nasıl terk etme kararı aldığını şu sözlerle anlattı:

"Burayı 2021'de almıştık, inşaat süresi vardı. Zaten Alaçatı'da Kerimcan'la çok zamanımız geçti. Ege'yi de çok seviyorduk. Bir şekilde insan bağlanıyor buraya. Sonra evin tamamlanması, çocukların okul döneminin başlamasına denk geldi. İstanbul'da herhangi bir okula alışmadan acaba 'doğada, hayvanların, çiçeklerin olduğu bir yerde mi yaşasak?' dedik ve geldik."

 

"İSTANBUL'DAKİ EVİ KAPATTIK"

"Kerimcan'ı ikna etmem uzun sürdü. 'Bir deneyelim' falan derken 8-9 ay oldu buraya yerleşeli. Kerimcan'a bazen 'İstanbul'da olmak ister misin?' diye soruyorum o da 'Yok, yok çok alıştım' diyor. Haftanın üç günü zaten İstanbul'a gidiyoruz, 'Güldür Güldür Show' devam ediyor.

Oradaki evi de kapattık, İstanbul'da otelde ve kısa süreli kiralanan evde kalıyoruz."

 

"TRAFİK DERDİN YOK"

"Çocuklar da Urla'da okula başladı. Buradaki okullar butik, mesafeler kısa, trafik derdin yok. Her taraf doğa, deniz, hayvan... Sebze meyvemizi gidip buradaki çiftçilerden alıyoruz. Çocuklarımız beş yaşında, farklı şeyler yaşasın istedik."

"Benim baba tarafım zaten burada Çeşme-Dalyan'da... Bir sürü arkadaşımız da var yalnızlık çekmedik. İstanbul, İzmir, Ankara'dan başka yerlerden de çok dostumuz buraya taşındı."

 

"NE OLUR BURANIN REKLAMINI YAPMAYIN' DİYORLAR"

"Uyandığımda kendimi burada çok iyi hissediyorum. O endişeler az. İnsanlar kibar, herkes birbirine yardım ediyor, incirimiz, kestanemiz gelir. Çok da anlatmak istemiyorum. Burada yaşayanlar da bana 'Ne olur buranın reklamını yapmayın, ne olur Urla'mızı tanıtmayın' diyor. Ben de onlara 'Buraya saygı duyarak geldim, tanınmış kişi şımarıklığı ile gelmedim, sizden olmak için geldim, bana izin verin' dedim ve o kapılar açıldı."

 

"URLA’DA MAALESEF GÜZEL DONDURMACI YOK, O İŞE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"

Rutkay, Urla’da gerçekleştirmek istediği hayalini de açıkladı:

Beni en rahatlatan yemek, dondurma. Urla’da maalesef güzel dondurmacı yok. O işe girmeyi düşünüyorum. Çok güzel dondurma yapıyorum. Kendime bir yan kol meslek düşünüyorum. İyi dondurmacılar beni arasın.