Camcı mesajında “8 Mart 1857’de New York kentinde bir tekstil fabrikasında çalışan 40 bin kadın işçinin daha iyi koşullarda çalışmak için greve girmesi ile başlayan direniş 120 kadın işçinin yanarak can vermesiyle son bulmuştur. Cenaze törenine 10 bin kişi katılmıştır.

Türkiye'de 8 Mart'ın anlamı oldukça derin köklere sahiptir. İlk olarak 1921 yılında Türk Kadınlar Birliği tarafından kutlanmaya başlanan bu özel gün, Türk kadınının Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ulusal bağımsızlık mücadelesindeki rolünü ve önemini vurgulamak için seçilmiştir. Türk kadını, Kurtuluş Savaşı döneminde sadece evinde değil, cepheye de destek vererek ülkenin kurtuluşuna katkıda bulunmuştur. Bu nedenle 8 Mart, Türk kadınının mücadele ve direniş ruhunu temsil eder.

 Dünya nüfusunun %49,7 si kadın ise ve aradan geçen 167 yılda biz kadınlar hala cinsiyet eşitliğini savunur durumdaysak ve bu yolda hala bir direniş içindeysek “kadın kadının yurdu” olamamış demektir. Sadece 8 Martlar da değil, alamadığımız haklarımız, başaramadığımız cinsiyet eşitliğimiz için her gün el ele ve omuz omuza olmak zorundayız. Bu sebeple tüm kadınlarımıza çağrımdır, gelin “KADIN KADININ YURDU” olsun. 8 MArt Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.