Urla'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen gruba, Urla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Tokur, Urla'nın tanıtımı için destek verdi. Grup, ziyarete kapalı olan tadilat sürecindeki Karantina Adasını da alınan özel izinle ziyaret etti. Malgaca Pazarı ve Sanat Sokağı’nı gezen grup Urla esnafından alışveriş yaptı.
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, dernek üyelerini Meclis salonunda ağırlayarak konuklara İngilizce hitap etti. Balkan'ın, Urla'nın tarihi özellikleri ve turizm yönünden cazibesini ortaya koyduğu konuşma misafirlerce büyük ilgi gördü. Balkan'ın konuşması sonrası misafirler kendisine teşekkür edip Başkan Selçuk'u New York'a davet ettiklerini, kendisini ağırlamak istediklerini söylediler.
Dernek Başkanı Fulya Güvenç ve grubun gezi Koordinatörü Deniz Çalgan yönetimindeki misafirler öğlen ve akşam yemeklerini yedikten sonra tekrar ziyarete geleceklerini belirterek Urla'dan ayrıldı.
Gururlandik.