Etkinlikler kapsamında Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan Urla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal, İYİ Parti Urla İlçe Başkanı Yüksel Bıyık, MHP Urla İlçe Başkanı Tercan Aydın, Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı İsmet Erak, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, Urla Motorlu Araçlar ve Şoförler Odası Başkanı Günay Öz, Urla kadın Girişimi İşletme Koop. Başkanı Sibel Uyar, önceki dönem belediye meclisi üyelerinden Bahri Yalaz, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu üyeleri, esnaf ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen tören sonrası Urla Cumhuriyet Meydanı’nda lokma dökülerek vatandaşlara ikram edildi.

Günün anlam ve önemi hakkında açıklama yapan Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanatla birleşimidir. Ticarette ve sosyal hayatta doğruluğu, kaliteli üretimi, tüketiciye saygıyı ve iyi ahlakı ilke edinen Ahilik felsefesi, teşkilat olarak Anadolu Selçuklularından Osmanlı İmparatorluğuna geçiş sürecinde son derece önemli bir rol oynamış, sanat ve meslek yönleriyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel niteliklerini belirlemiştir. Milli kimliğimizi oluşturan değerlerden biri olan Ahilik anlayışı ve Ahilik geleneğinin amacı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı ortaya çıkarmak, bu anlayışla meslek erbapları yetiştirmektir. Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın ve ticaretin yanı sıra adaletli yönetimin simgesidir. Doğruluktan dürüstlükten ödün vermeden, iş ve meslek hayatında saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü Ahilik geleneğini esas alan esnaf ve sanatkârlarımızın yetişmesi dileğiyle tüm esnafımızın, sanatkârlarımızın ve halkımızın Ahilik Haftasını kutlarım” diye konuştu.

Etkinlik sonrasında heyet Urla esnafını ziyaret etti.