Avrupa’nın en eski ve en büyük uluslararası sportif balıkçılık turnuvası olan Bitci.com Tuna Masters 2022 serisi, 15 - 18 Eylül 2022 tarihlerinde Port Alaçatı’da gerçekleşen, heyecanı son ana dek süren ve rekorların yaşandığı sezon finali Bitci.com Tuna Masters Alaçatı ayağı ile sona erdi.

Bu sene 16.’sı düzenlenen Bitci.com Tuna Masters Alaçatı’da İzmir çevresindeki tüm marinalar ile Kıbrıs, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Monaco gibi ülkelerden gelerek kayıt yaptıran, aralarında Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı, Turgut Konukoğlu, Suat Yiğit, Mahmut Özgener, Altuğ Aksoy, Sinan Kuran, Bülent Delican ve Engin Altan Düzyatan gibi uluslararası sularda kendini kanıtlamış balıkçıların da olduğu 56 usta balıkçı ekip, Alaçatı açıklarında 2 gün boyunca büyük ödülü kazanmak için dev orkinos ve kılıçbalıkları ile mücadele etti.

NEFES KESEN ÖDÜL TÖRENİ

Alaçatı körfezinde yaşanan 2 günlük kıyasıya mücadeleler sonrasında düzenlenen ödül töreninde yaşanan heyecan nefes kesti.

Bu sene yaşamını yitiren usta balıkçı Ahmet Atay’a ithaf edilen Ahmet Atay 2022 Kupası ödülünü, 187cm Bluefin orkinos yakalayıp canlı ve hasarsız denize salarak 478,8 puan kazanan ORKİ TEAM (Suat Yiğit, Engin Altan Düzyatan, Lauren Sarasua, Jose Liccardo, Berk Aktan, Oğuz Kaan Durmaz) ekibi kupa ve ödüllerini Ahmet Atay’ın eşi Saba Atay’ın elinden aldı.

EN FAZLA BALIK kategorisinde, 131,7Kg ağırlığında Bluefin orkinos yakalayıp 790,2 puan elde eden TORO (Tolga Aydınol, Ramazan Yıldırımgeç, Erhan Yağımlı, Şakir Üzel) ekibine üçüncülük kupası ve ödüllerini Port Alaçatı Liman Başkanı V. Eray Akkanat takdim etti.

Yarışmanın ilk günü yakalanan 151,9Kg ağırlığındaki Bluefin orkinos ile son ana kadar En Büyük Balık kategorisinde ödül alacağı düşünülen ROSE 2 (Mehmet Okay, Timur Timuroğlu, Ali İsmet, Ömer Karaosmanoğlu) ekibi final tartısında gerçekleşen sürprizle En Büyük Balık ödülünü yitirdi, 911,4 puan ile EN FAZLA BALIK kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı. Ekibe kupa ve ödüllerini CMS CEO’su Ünal Kocaman takdim etti.

5cm büyük fark yarattı

Turnuvada kullanılan 80 libre kalınlığında misinalar yerine 50 librelik misinalar ile Master Class kategorisinde yarışan ve %50 puan çarpanı elde eden VELOCE (Çağlar Akan, Fadıl Zandar, Cihan Okay, Ömer Makaracı) ekibi, 2 günde 5 Bluefin orkinos yakaladı ancak 1 balık turnuva kurallarına göre 150 cm sınırının 5 cm altında kaldığından 4 balıktan puan alabildi. Toplam 104 Kg’dan 936 puan alarak EN FAZLA BALIK kategorisi şampiyonu olan ekibe kupa ve ödüllerini Port Alaçatı Marina Müdürü Deniz Şahin takdim etti.

HEYECAN DORUKTA

Turnuvanın final günü SİS-35 (Özgür Sezgin, Fikret Mesut Kocabıyık, Reyhan Sezgin, İpek Kocabıyık) ekibinin yakaladığı dev Bluefin Orkinos heyecan ve sürpriz yarattı. ROSE 2 ekibinin yakaladığı dev orkinostan 10 cm kısa olmasına rağmen 154,4 Kg tartılan balık, SİS-35 ekibine 926,4 puan kazandırdı. EN BÜYÜK BALIK ödülünü kazanan ekibe kupa ve ödüllerini Bitci.com Türkiye Sorumlusu Faysal Şefkatlioğlu ve Cem Özipek takdim etti.

TUNA MASTERS OF THE YEAR KEMERİ SAHİBİNİ BULDU

Bitci.com Tuna Masters 2022 serisinin ilk ayağı olan Bitci.com Tuna Masters TEOS’da elde ettiği 934,8 puan ile gelen SİS-35 ekibi, Bitci.com Tuna Masters Alaçatı’da elde ettiği 926,4 puan ile toplamda 1861 rekor puana ulaşarak TUNA MASTERS OF THE YEAR KEMERİ’ni kazandı. TUNA MASTERS OF THE YEAR KEMERİ’ni bir sene taşıyacak olan SİS-35 ekibine kemeri ve ödüllerini Bilsev Group kurucusu ve Ferdi Baba Restoran sahibi Tevfik Bilsev takdim etti.

Ödül töreninde düzenlenen Happy Hours & Knees Up müzik grubunun canlı performansı ile eğlenceli anlar yaşandı.