10 aydır İtalyan menajer – promotor Alessio Bisutti ile Dubai’de VIC Boks Takımı ile çalışan 20 yaşındaki Efe Konuk ve ikizi Ege Konuk,  30 Mart 2023 tarihinde Taylan’ın Bangkok şehrinde ABF (Asia Boxing Federation) tarafından düzenlenen müsabakalara katıldı.  61 kiloda Efe Konuk ve 63,5 kiloda Ege Konuk altın kemer sahibi rakiplerini yenerek 2 altın kemer sahibi oldular.

WBC (World Boxing Council) tarafından 10 Haziran 2023 günü Dubai’de düzenlenen 25 yaş altı müsabakalarına 59 kilo ile katılan Efe Konuk altın kemerli rakibini yenerek kilosunda şampiyon ve Altın Kemer sahibi oldu.

29 Haziran 2023 günü Bangkok’ta 61 kilo WBC gümüş kemeri için ringe çıkan Ege Konuk rakibini yenerek WBC Gümüş Kemeri ‘nin yeni sahibi oldu.

10 ayda 8 kez ringe çıkan namağlup Konuk kardeşler 4 kemer kazandıktan sonra Urla’ya dönerek ailesi ve arkadaşlarıyla hasret giderdi. Yarımada Spor Kulübü Başkanı Alper Günkızıl’ı antrenmanda ziyaret eden Konuk Kardeşler ile görüştük.

Boksa 10 yaşında Urlalı milli Boksör Önder Yağcı ile başladıklarını belirterek konuşmasına başlayan Efe Konuk, “17 yaşına kadar amatör boks kariyerimizde birçok müsabakalarda Türkiye dereceleri kazandık. 17 yaşında Serdar Avcı ile profesyonel boksa geçtik. Yaklaşık 1 yıl kadar Serdar Avcı ile çalıştık. Pandemi nedeniyle kısa bir ara oldu. Sonrasında Dubai’de menajer Promotör Alessio Bisutti ile anlaştık. 10 ayda dörder maça çıktık. Hepsini kazandık. İkişer tane de kemer aldık. Ben 1 kere Tayland’da 3 kere Dubai’de dövüştüm, Ege 2 kere Tayland’da 2 Kere Dubai’de dövüştü.

Şu anda iki farklı federasyonun, WBC ve ABF’nin aktif olarak şampiyonuyuz. Bu kemerleri federasyonun belirlediği zorunlu rakiplerden korumak gerekiyor. Eğer unvan koruması yapmazsan kemer boşa çıkıyor, senden alınıyor. Korumak zorundayız. Koruma maçlarına çıkıyoruz. Kazandığın takdirde kemer senin. Biz kemer sahibi şampiyonları yenerek şampiyon olduk ve kemerleri kazandık. Her sene unvan maçlarında kemerlerimizi korumak zorundayız.

20 yaşındayız. Hedefimiz Dünya Şampiyonluğu. Bu hedefle başladık boksa. Emin adımlarla, sakince bu hedefe yürüyoruz. Dünyanın en büyük boks federasyonunun Asya kemerlerini aldık. Bu başarı Dünya sıralamasında bizi üst sıralara taşıdı. Şimdiki hedefimiz WBC federasyonunda uluslararası kemeri kazanmak. Sonrasında da dünya şampiyonluğu.

Bu başarıları elde etmede bize destek olan ailemize, bizi boksla tanıştıran Önder yağcı hocamıza, profesyonelliğe taşıyan Serdar Avcı’ya, şimdiki menajer ve  promotörümüz Alessio Bisutti ile destekçilerimize teşekkür ederiz.