Urla Ziraat Odası tarafından Urla Kalabak Mahallesi’ndeki antrenman çayırında 23 Ekim günü düzenlenen etkinlikte Urla’nın rahvan atlar Urlalılarla buluştu. Onlarca yetiştiriciyle birlikte Urla Jandarma Komutanı Ütgm. Adem Aydoğdu, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, Urla Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Kulübü Başkanı Mümin Kırmızı, Urla Yerel Hizmetler Müdürü Yener Kırmızı, Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman, İYİ Parti Urla İlçe Başkanı Yüksel Bıyık, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, S.S.  Urla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmet Erak, Urla Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Enver Karanfil, Kuşçular Mahallesi Muhtarı Mehmet Doğan, Zeytinalanı Mahallesi Muhtarı Mustafa Aydın ve Urlalıların katıldığı etkinlikte rahvan atlar koştu, davul – zurna eşliğinde eğlenen konuklara kavurmalı pilav ikram edildi.

Ödül töreninde konuşan Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan “Türkiye genelinde rahvan at yarışlarında Urla’mızı temsil etmiş, birincilikle bizleri gururlandırmış arkadaşlarımız için toplandık. Verdiğiniz emekler bizler için çok kıymetli ve onur verici. Bu plaketleri Urla’ya gönülden bağlı herkes adına takdim ediyor ve başarılarınızı devamını diliyorum” dedi.

Alfa isimli at ile Yücel Artun, Kasapcaş isimli at ile Yağız Gül, Moda isimli at ile Cevdet Bultan ve Feriştah isimli at ile Hakan Çakıroğlu’na plaket takdim edildi.

Rahvan, atın tek ayak koşma stiline verilen addır. Atın aynı taraftaki ayaklarının birlikte hareket ettiği, binicisini sarsmayan, yürüme ile koşma arasında bir koşu şeklidir. Rahvan yürüyüşe, terbiyeli yürüyüş de denir.