Pencere Haber Gazetesi
Pencere Haber Gazetesi
GÜNCEL

URLA BELEDİYESİ İLE KIZILAY’DAN SOSYAL DAYANIŞMA İŞ BİRLİĞİ

Urla Belediyesi ile Türk Kızılayı Urla Şubesi arasında, dezavantajlı bireylerin sosyal hayata katılımını artırmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında sanatsal ve sosyal faaliyetlerin daha geniş kesimlere ulaştırılması hedefleniyor.

URLA BELEDİYESİ İLE KIZILAY’DAN SOSYAL DAYANIŞMA İŞ BİRLİĞİ
Paylaş:

Urla Belediyesi ile Türk Kızılayı Urla Şubesi, dezavantajlı bireyler başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla iş birliği protokolüne imza attı.

Protokolle, sanatsal faaliyetler aracılığıyla bireylerin psikososyal iyilik hâlinin desteklenmesi, farklı toplumsal kesimlerin bir araya getirilmesi ve sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

İş birliği kapsamında, Türk Kızılayı Urla Şubesi ile Urla Belediyesi tarafından bir süredir sürdürülen koro çalışmalarının planlanması ve yürütülmesinin yanı sıra etkinliklerde kullanılacak mekânlar, ulaşım ve teknik desteğe ilişkin esaslar da belirlendi. Protokolde tarafların görev ve sorumlulukları da düzenlendi.

“Öncelikli hedefimiz, mutlu insanların yaşadığı bir Urla”

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, protokolün özellikle dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata katılımının güçlendirilmesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Türk Kızılayı Urla Şubesi ile yaklaşık 2,5 yıldır çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Balkan, şunları kaydetti:

“Türk Kızılayı Urla Şubesi ile yaklaşık 2,5 yıldır çok değerli iş birliklerine imza atıyoruz. Bugün imzaladığımız bu protokol ile daha geniş kitlelere ulaşan, daha kapsayıcı çalışmaları birlikte hayata geçireceğimize inanıyorum. Bizim öncelikli hedefimiz, mutlu insanların yaşadığı bir Urla. Bu hedef doğrultusunda dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata daha güçlü şekilde katılımını desteklemek ve toplumun farklı kesimlerinin sosyal yaşamın içinde daha fazla yer almasını sağlamak istiyoruz. Bugüne kadar birlikte gerçekleştirdiğimiz çok kıymetli çalışmalar için Türk Kızılayı Urla Şube Başkanımız Nurgül Çağatay Saltık’a ve tüm Kızılay gönüllülerine teşekkür ediyorum.”

Protokolle, dezavantajlı bireylerin sosyal ve kültürel faaliyetlere daha etkin katılımının sağlanması, toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren kapsayıcı çalışmaların geliştirilmesi ve Urla’daki sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi hedefleniyor.

Bu haber Pencere Haber Gazetesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.