Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışmalar yürüten Urla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kendilerine aile süsü vererek uyuşturucu madde satışı yapan şüphelilerin Urla’ya gelebileceği yönünde elde ettiği bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda; şüpheli T.İ.‘ye uyuşturucu madde satışı yaparken suçüstü yakalanan K.S. ve N.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında 2 gr kokain ele geçirildi.

Söz konusu şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramada, satışa hazır vaziyette poşetlenmiş 15 adet toplamda 4.74 gr. kokain ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen şüpheliler uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yapılan diğer çalışmada ise evinde uyuşturucu yetiştirdiği tespit edilen şüpheli S.K.‘nın ikametinde yapılan arama sonucu; ışıklandırma ve ısıtma sistemi kullanarak yetiştirilen 38 kök hint keneviri, yetiştirmede kullanılan düzenekler ve bir adet av tüfeği ele geçirildi. Hırsızlık suçundan da aranması olduğu tespit edilen şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.