2024 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvurularında sona yaklaşılıyor. Yönetmeliğe göre 1 Eylül’de başlayan 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 2 Ocak 2024’ te sona erecek. Tarım sektöründeki üreticilerin, bakanlığın sağladığı tarımsal desteklerden faydalanabilmesi için 2 Ocak 2024 tarihine kadar ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

Çiftçilerin, ilçe müdürlükleri veya e-devlet üzerinden 2 Ocak 2024 tarihine kadar 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını gerçekleştirmeleri büyük önem taşıyor. Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Fatih YILDIZ, başvuruların ilçe müdürlüğüne gidilerek ya da e-devlet üzerinden kolayca yapılabileceğini vurguladı.

Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Fatih YILDIZ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları ve tarımsal destekleme ödemelerinden faydalanmaları için mutlaka ÇKS kaydı gerekli olduğundan dolayı, tüm üreticilerimizin; 02.01.2024 tarihinden önce “e-Devlet Kapısı" üzerinden veya İlçe Müdürlüğümüze gelerek 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını yapmaları hususu; değerli üreticilerimize önemle duyurulur” dedi.

Urla 'da 2024 üretim yılı için çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 02 Ocak 2024 tarihinde sona erecek olması nedeniyle Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yoğun mesai çalışması başladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için canla başla çalışıyor.