Urla’da 12yıldır PTT Müdürü olarak çalışan, Urla'nın sevilen ve kapısı herkese her zaman açık olan, yardım severliği ve hoşgörüsü ile bilinen ve beğenilen, sivil toplum içerisinde Urla için her zaman mücadele veren, halkla iç içe olan birleştirici ve barıştırıcı olan Mehmet Ali Fırat

Urla Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal'a Urla Belediye Başkan aday adaylığı için dosyamızı takdim etti.

Akraba ve yakınları ile birlikte başvuruya gelen Fırat, “Bir olmak, birlik olmak ve biz olmak için, huzurla yaşayan bir Urla İçin, Türkiye'ye örnek Urla'ya hizmet için Urla Belediye Başkanlığına aday oldum” dedikten sonra okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Değerli Yurttaşlarım;

2012 Yılında itibaren Urla’mızda PTT Müdürü olarak görev yapmaya başladım. Yaklaşık olarak 12 yıldır görev yaptığım Urla’mızı hem işim gereği hem de hizmet ettiğim ve yaşadığım kentleri daha iyi tanımak için duyduğum özel hassasiyet nedeniyle sokak, mahalle ve köyleri ile tüm coğrafyasını yaptığım çalışma ve ziyaretlerle çok iyi tanıdım.

Bu çalışmalar ile Urla’mızın coğrafi, turizm, tarihi ve kültürel değerlerini demografik, sosyolojik ve toplumsal yapısını tespit imkânı buldum.

Ülkeme, yaşadığım kente ve yurttaşlarıma karşı sorumluluğumun gereği olarak görevimin yanında sivil toplum kuruluşlarında görev yapmak ve sorumluluk üstlenmekten kaçınmadım.

Bu nedenle, 2016 yılında Urla Kent Konseyi içerisinde 3 yıl “Urla’yı tanıtma ve turizm komisyonu” başkanlığını yaptım ve 6 ay Urla Kent Konseyi Başkanlığı’nı yürüttüm. Urla Kent Konseyi STK komisyonu üyeliğim devam etmekte olup, çalışmalarına katkı sağlamaya çalışmaktayım.

Urla’nın tanıtımı ve gençlerimizin korunması amacıyla spora ilgilerini geliştirmek için paydaşlarımızla birlikte kurduğumuz “Oryantiring Spor Platformu”nun başkanlığını üstlendim. 2017 ve 2018 yıllarında Oryantiring Türkiye yarışlarının Urla’mızda yapılmasını sağladık. Yaptığımız tanıtım çalışmaları sonucunda bu yarışmalara binlerce sporcunun katılımları sağladık.

 Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olarak derneğimiz içerisinde çalışmaktayım. Çevre hareketi içerisinde gerektiğinde aktif olarak çevremizin ve kentimizin değerlerinin korunması için yapılan çevre mücadelelerine destek olmaya devam etmekteyim.

Bilindiği üzere ülkemizde 31 Mart 2024 tarihinde Yerel Yönetimler Seçimi yapılacaktır. Bu bağlamda İzmir’imizin incisi Urla’mızda da Belediye Başkanlığı seçimi yapılacaktır.

2019 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçiminde Urla’mızı tanıyan sorunlarını yerinde tespit eden ve çözümü konusunda önemli projeleri çalışma arkadaşlarımızla hazırlayarak adaylaşmak için aday adayı oldum. Cumhuriyet Halk Partimizin başka aday adayını aday göstermesi nedeniyle görevime dönmek isteğimin başka bir ilçeye değerlendirilmesi nedeniyle verdiğim hukuk mücadelesi ile tekrar Urla PTT Müdürlüğü görevime yeniden başladım.

Urla’mızın sosyolojik, tarihi, kültürel, turizm ve coğrafi değerlerini bilen, bu süreçlerde sorunlarını yerinde tespit eden,  35 yıllık kamu hizmeti ve 28 yıllık yöneticilik birikimim ile ortak akıl ve kolektif takım mücadelesi ile ilçemizdeki kamusal ve özel kurumsal yapılarla eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde tüm yurttaşlarımızın katılımı ile inovatif, devrimci ve toplumcu anlayışımız ile sorunların çözümünü sağlayarak, yönetimde tüm sosyal sınıfların temsil edildiği ve yer alacağı, çoğulcu ve katılımcı bir yönetim kadrosu ile şeffaf, üreten belediyecilik anlayışı ile yerel üretim kaynaklarının üretimine katma değer katarak, yerinde ve yerelde çözümcü, akılcı, eğitim, kültür, sanat ve spor kenti oluşturmak,

 “Huzurla yaşanacak bir Urla için, yaşayanından çalışanına kadar herkesin Bir olması, Birlik olması ve Biz Olması İçin, Urla Belediye Başkan aday adayı oldum.

Projelerim mehmetalifirat.com.tr web sayfamda, projelerim sekmesinde yayınlanmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur”