24 Ağustos 2023 tarihli ve 32289 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kararname ile Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç Tokat’ın, Turhal ilçesi kaymakamlığına atanmıştı.

Anyalya’nın Kemer ilçesinde 1 yıl 3 ay kaymakamlık görevini ifa ettikten sonra Urla Kaymakamlığı’na atandığını ve Urla’da 2 yıl 8 ay Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili görevini ifa ederken Tokat’ın, Turhal ilçesine atanmasının sürpriz olduğunu aktaran Kaymakam Dayanç, “Bizler devlet memuruyuz. Devletimiz bize nerede görev verirse layıkıyla ifa ederiz. 2 yıl 8 ay gibi kısa bir sürede gerek Kaymakamlık gerekse Belediye Başkan Vekili olarak ekip arkadaşlarımızla Urla’ya en iyi hizmeti verebilmek için çalıştık. Urla Kent Tarihi ve Arşivi (UKTA) Müzesi tamamlanan en büyük eserlerimizden biri oldu. Musalla Mescidi’nin restorasyonu, ParkUrla, Zeytineli Köy Pazarı gibi birçok projelerimiz tamamlanmak üzere. Urlalıların bu eserlere sahip çıkmasını temenni ediyorum.

Bu dönemde Urla Belediyesi mali açıdan İzmir’in en iyi belediyesi haline geldi. Urla Belediyesi’nde çalışan personelimizin tüm hakları zamanında ödendi. Umarım böyle devam eder.

İlçemizde kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Urla halkımızla hem bayramı kutlayacağız hem de vedalaşacağım. 31 Ağustos günü de ilişik kesmeyi planlıyorum” dedi.