Bağbozumu Şenlikleri Urla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açılış töreni ile sürdü. Törende konuşan Urla Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç, binlerce yıllık kadim geçmişi olan Urla'da tarımın önemli bir yer tuttuğunun altını çizerek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği 'Köylü Milletin Efendisidir' sözünde olduğu gibi çiftçilerimiz başımızın tacıdır. Tarıma, üretime, toprağa hepimizin ihtiyacı var. Dolayısıyla kırsal yaşamı teşvik etmemiz çiftçimizin kalkınması için çaba göstermemiz ve tarımsal üretimi artırmamız gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm üreticilerimize bu hasat döneminde bereketli ve bol kazançlar diliyorum" dedi.

Konuşmasının ardından ürün yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim eden Kaymakam Dayanç, stantları tek tek gezerek üreticilerden bilgi aldı.

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, akşam saat 20.00'da Urla Cumhuriyet Meydanı’nda Grup 3M1A'nın verdiği muhteşem konserle sona erdi. Urla Cumhuriyet Meydanını dolduran Urlalılar 3M1A'nın seslendirdiği Anadolu Rock'ın unutulmaz isimlerinin şarkılarıyla gecenin keyfini doyasıya yaşadı.