Acımaz açıklamasında;  “Torasan Dayanışma Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği olarak Torasan'ımızda yapılmasını düşündüğümüz ve önerdiğimiz proje ve çalışmalarımıza ket vurulmasının üzüntüsü içindeyiz. Urla’mızın en güzel lokasyonuna ve sahillerinden birine sahip olan Torasan’ımız maalesef ki hala kendine yakışmayan bir sahile sahip olup, hiç bir etkinliğin, hiç bir sosyalleşmenin olmadığı gibi, yol sorunları, ulaşım, kanalizasyon, elektrik vb. gibi birçok sıkıntılar da katlanarak artmaktadır. Derneği kurma kararım tam da bu sorunları çözebilmek adınaydı. Ancak Torasan Muhtarı Günay Gül tarafından tüm proje ve çalışmalarıma ket vurulmasıyla karşı karşıya kaldım.

Çok değil, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Urla Kent Konseyi ve tüm STK'lar olarak Torasan'da Sahil Temizliği Projesine karar verdik. Fakat Muhtardan aldığımız cevap "Torasan sahili zaten bataklık, temizlemeye değmez, çevrenin de temizliğe ihtiyacı yok" şeklinde idi. Burada susuyor ve sözü sizlere bırakıyorum.

Devam edelim. En son yaşadığımız, muhtarın ve oğlunun şikâyeti üzerine (bunu ben söylemiyorum basın diyor) Göztepe Spor kulübünün kullandığı yelken binasının yıkılması. Şimdi ortada bir mahkeme kararı var. Adalet ne karar verdiyse o. Yalnız benim anlamadığım bu tesis açılırken, açılışta Muhtar Günay Gül de vardı. Hatta buranın kafeteryasını kendisi işletiyordu. Neden kafe işletmesi elinden alınınca böyle bir yola başvurdu. Evet, kaçaksa gereği yapılsın. Ama baştan yapılsın. İşletme elinden alınınca değil. Baştan karşı çıkmalıydı. Burası milli sporcuları ve geleceğin şampiyonlarını yetiştirecekti. Ağustos ayında yurt dışından gelen sporcuları ağırlayacaktı Torasan. Belki Urla'mıza ekonomik bir nefes olacaktı. Torasan'ı söylemiyorum bakın. Çünkü Torasan'da muhtar dışında esnaf kalmadı. Bir de bunu araştırmak lazım. Hele yıkım sırasında sizlerle şu an paylaştığım bu fotoğraf kareleri… Milli sporcuların, geleceğin şampiyonları olacak çocuklarımızın gözü önünde yerle bir edilmesi gibi acı bir olayla karşılaştık. Bu çocukların yaşadığı travmanın vebali ne olacak? Buradan yetkililere de sesleniyorum. En azından Torasan' a bu tesis gibi yeni bir spor tesisi yapılsın. Gençler burada yetiştirilmeye devam edilsin. Ben TORDER Başkanı olarak, tüm yönetim kurulum ve üyelerim adına şunu söyleyebilirim ki asla yılmayacağız. Daha demokrat, laik, yenilikçi ve hak ettiği gibi bir Torasan yaratmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.