İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Cumhuriyet Halk Partisi 26 ve 27 Dönem İzmir Milletvekili ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Genel Başkanı Atila Sertel, bugün Urla’yı ziyaret etti.

Sabah yerel basın mensupları ile kahvaltı yapan Sertel, ardından Urla CHP İlçe Başkanlığı binasına geldi. Atila Sertel’i ilçe başkanı Pelin Karasakal, ilçe belediye başkan aday adayları Bahri Yalaz, Seyfettin Şen ve Ekrem Tok ve parti üyeleri karşıladı.

Adaylık açıklamasının hemen ardından sahaya inen Sertel, ilçe ziyaretleri kapsamında Urla'ya geldi. CHP Urla İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Sertel’i kalabalık bir grup karşıladı. Burada partililerle görüşen Sertel, Urla ile ilgili birbirinden önemli mesajlar verdi. Pek çok konuya değinen Sertel şöyle konuştu;

"Kurultay’da bir değişim yaşandı. Bu değişim anketlerle olmadı. Genel Başkanı anket firmaları seçmedi. Önce mahalle delegeleri seçildi. Sonra ilçe Başkanı seçildi. İlçe Başkanıyla birlikte il delegeleri seçildi. İl delegeleri kurultay delegelerini seçti, kurultay delegeleri de Genel Başkanı ve partiyi yönetecek kadroları seçtiler. Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri bir Genel Başkan’ı değiştirebiliyor. Öyleyse Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri niçin Büyükşehir Belediye Başkan adayını seçmesin? Türkiye’de demokrasiyi istiyorsak önce kendi içimizden başlayacağız. Biz demokrasiyi kendi içimizde yaşatacağız. O nedenle ben şahsen hiç kimseden bir torpil beklemiyorum. Benim siyasette 2 tane dayım var. Dayılarımdan biri Cumhuriyet Halk Partisi’nin o şerefli üyeleri ikinci dayım ise halkımız. Eğer siz üyelerinizin ve halkınızın onayını alıyorsanız ve hizmet aşkıyla yanıyorsanız sorun çözülmüş demektir. Benim ihtiyacım yok. Eşimi kaybettim. İki oğlum var. İkisinin de işi var. Ben sorunları çözmek için varım. Partimiz dün açıkladı. 1056 yerde ön seçim yapılacak. Bu güzel bir şey. Adayları üyeler belirleyecek. Urla’da 3 bin üye 60 bin seçmen var. Eski belediyeciyim, sorunları biliyorum. Her şeyi yakından takip edeceğim. Telefonum ve kapım, 24 saat açık olacak" dedi.

Atila Sertel, partililerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirip, ilçeden ayrıldı.