Urla Emniyet Müdürü İsmail Duman’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü.

Günün anlam ve önemini bildiren konuşmasında Emniyet Müdürü Duman; “Ülkelerin kalkınması, ilerlemesi ve gelişmesinde en önemli unsurlardan biri hiç kuşkusuz istikrar, huzur ve güven ortamının sürekliliğinin sağlanmasıdır. Türk Polis Teşkilatı kurulduğu 10 Nisan 1845 yılından bugüne vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek, huzur ve güven ortamını sağlamak amacıyla önemli görevler üstlenmiştir. Üstlendiği bu görevi birikim ve tecrübeleriyle, modern teknolojiyi de kullanarak başarıyla sürdürmektedir.

Polis Teşkilatımız, milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için her türlü suça karşı azimli ve kararlı bir şekilde mücadele ederken diğer taraftan ülkemizin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne kast eden her türlü yıkıcı ve bölücü yapılara karşı amansız bir mücadele vermektedir. Yasalarla kendisine verilen görevleri başarı ile yerine getirmenin yanında, vatandaşlarımızın her zaman yardımına koşmuş, Devletimizin yardım ve merhamet elinin vatandaşlarımıza uzatılmasında her zaman önemli bir rol üstlenmiştir.

Bu kutsal görevi ifa ederken en büyük gücü, içimizdeki vatan sevgisiyle, halkımızın güveni ve desteğinden almaktayız. Halkımız, bağrından çıkmış Emniyet Teşkilatına her zaman güvenmiş, her türlü desteği vererek yanında yer almıştır.

10 Temmuz 1959 yılında Komiserlik olarak kurulan ve 4 Aralık 1989 tarihinden bu yana İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak hizmet veren Urla Emniyeti olarak bizlerde Urlalı Vatandaşlarımızın güveni ve desteğiyle ilçemize hizmet vermekten gurur duymaktayız. Güzel Urla'mızın güvenliğini sağlamak, gerek burada yaşayan gerekse turistik amaçlı ilçemize gelen tüm vatandaşlarımızın huzur içerisinde Urla Sokaklarında gezebilmesini sağlamak elbette ki esas görevimizdir.

Biz biliyoruz ki sokakta huzur varsa ticaret vardır, sanat vardır. Çocuklarımız güven içerisinde okurlarsa yarınlarımızda umut vardır. Halkımız evine huzurla ulaşırsa, huzurla oturursa o evde mutluluk vardır.

Bu bilinçle kanun, adalet, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerinden asla sapmadan vatanımız ve milletimiz için görev yapmaktayız. Görevini yaparken her türlü fedakârlığa hazır olan teşkilatımız, gerektiğinde bu uğurda dün olduğu gibi bugünde canını vermeye hazırdır.

Tekrar belirtmek isterim ki Türk Polis Teşkilatı halkın bağrından çıkmıştır, halkımızındır. Urlalı vatandaşlarımızın huzur ve güveni için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak onurla ve gururla görev yapmaya devam edeceğiz.

Son olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Urla Jandarma Komutanı Ütğm. Adem Aydoğdu, Urla Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, S.S. Urla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Koop. Başkanı İsmet Erak, Urla Şoförler Odası Başkanı Günay Öz, Urla PTT Müdürü Mehmet Ali Fırat, Türk Kızılay Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, emniyet mensupları, şehit aileleri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı tören ilçe genelinde 4. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.