Urla’da kadın girişimci Zeynep Buğlu, Adana’nın Yüreğir ilçesinde küçük bir tablada börek satışıyla başlayan ve şuan markasıyla Türkiye genelinde şubeleri bulunan Levent Börek’i, “Levent Börek Urla Mahalle Şubesi” ile Urlalılarla tanıştırdı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen açılış törenine CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal, İYİ Parti Urla İlçe Başkanı Yüksel Bıyık, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı İsmet Erak, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, Urla Şoförler ve Motorlu Araçlar Odası Başkanı Günay Öz, CHP Urla önceki dönem ilçe başkanlarından Bahri Yalaz, Şafak Lokantası İşletmecisi İsmet Gecikmiş ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İşletmenin açılış kurdelesini Av. Pelin Karasakal, Yüksel Bıyık, Ahmet Birol Aydınhan, Bahri Yalaz, İsmet Gecikmiş ve konuklar birlikte kesti.

“LEVENT BÖREK’İN HİYAYESİ BİZİ ÇOK ETKİLEDİ…”

“Bir kadın girişimci olarak Urla’da gıda sektörüyle ilgili bir yatırım yapmak istedim. Özellikle Levent Börek’i duyuyoruz ve biliyoruz. Araştırdım; kendi alanında en güçlü marka olan Levent Börek 1968 yılında bir tezgâhta satılmaya başlanmış” diye konuşan Buğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Fabrikasını gördüm, hikâyesine inandım ve merkeziyle görüşmelere başladım. Altyapısı güçlü, fabrika sistemini, soğuk hava depolarını ve lojistik ağını oluşturmuş bir firmayla karşı karşıya olduğumu gördüm. Bu bana güven verdi. Dolayısıyla bu işle yakından ilgilenmeye başladık. Sağ olsunlar Levent Börek yetkilileri de bizlerle yakından ilgilendi. Biz Levent Börek’i, Şenol sanayi Sitesi, Ahmet Besim Uyal Caddesi üzerindeki işletmemizle Urla’ya kazandırdık. Güler yüzlü ekibimizle hizmetinizdeyiz… Urla halkını zengin börek çeşitlerimizi, kahvaltılarımızı, tatlılarımızı ve diğer ürünlerimizi tatmaya davet ediyorum.”

11 ÇEŞİT BÖREK İLE LEZZET VE KALİTEDE İDDİALI!

Levent Börek Urla Şubesi’nde tam 11 çeşit börek bulunduğunu anlatan Buğlu, paket servislerinin de bulunduğunu kaydederek  “Levent Börek Urla Şubesi olarak 0232 754 07 41 nolu telefondan sipariş alıyoruz” dedi.

LEVENT BÖREK’İN SIRRI

“Yıllardır hep soruyorlar bu lezzetin bir sırrı var mı diye. Bir sırrı var mı bilmem ama bolca sevgi ve emek kattığımız doğrudur.”

Levent Usta Kimdir?

Babasından devraldığı özel tarifi ve lezzeti geliştirerek Adana’da seyyar bir tezgâhta böreklerini servis etmeye başlayan Levent Usta,  o gün bu gündür sabahın erken saatlerinde, kimseler uyanmadan tepsi tepsi böreklerinin hazırlığını yapıyor. Baklava hamurundan açtığı, kat kat ve çıtır börekler… Peynirlisi de var, kıymalısı da. Eriyen peynir karışımının tepsideki görüntüsü iştah kabartan bir tablo, tadı dillere destan, sırrı sadece Levent Ustada…

Adana’da Levent Usta’nın böreğini tatmak isteyenler uykularından ödün veriyor; günün ilk ışıklarıyla birlikte şehrin Yüreğir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kurulu tezgâhın önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başlıyor. Öyle bir kuyruk ki bu, sırada bekleyenlere numara bile veriliyor. Herkesin tek bir şikâyeti var: Börek erken bitiyor. Levent Usta’nın efsane böreğinin methini duyanlar ve bir kez tadıp da tadı damağında kalanlar için, Levent Börek yepyeni bir anlayışla Urla’da.