-Öncelikle sizi tanıyalım, Ekrem TOK kimdir?

Ekrem TOK: 05.05.1960 Bademli, Bozkır, Konya’da dünyaya geldim. İlköğretim Beyşehir Eşrefoğlu İlkokulu, Beyşehir Alaaddin Ortaokulu, Antalya Yavuz Selim Lisesi, Yüksek Öğretim de ise Uludağ Üniversitesi İİBF/İktisat mezunuyum.

Meslek yaşamımda mali müşavirlik ve bağımsız denetçi (Independent auditor’s) belgeleriyle yöneticiliğimi destekledim.

1984 yılından bu yana İzmir’de yaşıyorum. 2013 - 2018 döneminde İstanbul’a iş için sürekli gidip geldim. 2015 yılına kadar Bornova’da olan ikamet adresini Urla’ya taşıdım. 2015’den beri Kalabak Mahallesi’nde yaşıyorum ve artık kendimi Urlalı olarak addediyoruum.

-İş Deneyimleriniz Nelerdir?

Ekrem TOK: Ailemin yaşadığı bölge nedeniyle hayvancılık asıl işimizdi. Bir başka anlamda doğal koşulların getirdiği işti. Sonrasında ailenin meyve yetiştiriciliği konusundaki yatırımlarıyla tarım sektörüyle içli dışlıdır. Uzun yıllar yaş sebze meyve ticaretiyle uğraştım. Aile işi olarak toptancı hal işletmeciliği işini de iyi bilirim.

Üniversite sonrasında aile iş kollarından ayrılarak değişik iş kollarında çalıştım 3 yıl market işletmeciliğinde orta düzey yönetici olarak, 8 yıl turizm sektöründe yönetici olarak, son 22 yıldır Dış Ticaret konusunda çalışmaktayım. Çalışma hayatında geldiğimiz en son nokta kendi işimiz olan bir dış ticaret firması ile yaşama devam etmekteyim.

-Urla Belediye başkanlığı adaylığı fikri sizde nasıl oluştu?

Ekrem TOK: Planlama ve bütçe yönetimi ana işimiz. Hem kendi bütçemizi hem de iş hayatındaki bütçenin iyi yönetilmesidir. Bu program iyi yapılırsa bilin ki yaptığınız işin başarısı kaçınılmaz olur.

10 yaşından bu yana CHPli olarak yaşantıma devam ettim. 20 yıla yakındır da CHP’nin kayıtlı üyesiyim. 

Yöneticilik bilgimi Bağımsız denetçi kimliğimle de birleştirerek iyi bir Belediye Başkanı olacağımı öngörüyorum. Bu nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Başkan Aday Adaylığına başvurdum.

Aday olduğunuz Urla için plan ve hedefleriniz nelerdir?

Ekrem TOK: İzmir’in tarihsel dokusu ve Urla’nın coğrafik konumu gereği Urla’da yaşayanlar kentle ilgili kendi kararını vermelidir. Bu konuda bulunduğumuz çevrenin sorunları. Yatırımları hakkındaki düşüncelerimizi uygulamak ve ileriye götürmek adına aday oldum.

Urla’nın tarihsel dokusu öne çıkarılarak planlı bir turizme geçmek ve bu konudaki yatırımları desteklemek ana stratejimiz olacaktır. Bölgedeki üzüm ya da şarapçılık bu konuda desteklenecektir. Tarımsal dünyada markalaştırdığı Enginar’ı her anlamda daha kıymetli hale getirmek için yatırımlar planlanacaktır.

“Kenti birlikte yönetelim” sloganımız çerçevesinde her mahalle ya da köylerde temsilcilikler kurulacak. Bu temsilciliklerden gelen öneriler, Kentte yaşayan insanların deneyimlerinden de yararlanmak adına kent konseyine getirilecektir. Kararlar buradan belediye meclisine taşınarak uygulamaya konulacaktır. Belediye şeffaflık ana prensibimiz olacaktır. Düzenli olarak belediye bütçesinin nasıl harcandığı veya nasıl harcanacağı  planlı bir şekilde Ulalıların önünde olacaktır.. Yapılacak projeler Kentin FAYDA / MALİYET analizinden geçecektir.

Urla’da her hafta düzenli olarak iş hayatının içerisinde olan gruplarla toplantılar yapılarak kent yönetimine katılmaları sağlanacaktır.

Sonuç olarak: amacım aday olarak Urla’ya bir şeyler katabilmektir.

Amaç bugün en çok bilineni değil, gelecek için en iyiyi planlayanı seçmek olmalı.